Σαρηγιάννης: Πάνω από 1.600 κρούσματα ημερησίως θα φέρει η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Κατά τη γνώμη του η μη επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όλο τον Φεβρουάριο, θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
sarigiannis20200327

Κώδωνα κινδύνου κρούει και σήμερα ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς αφενός εισερχόμαστε σε φάση αυξητικής πορείας των κρουσμάτων, η οποία ήταν μεν αναμενόμενη, ωστόσο κινείται σε πιο “τσιμπημένα” επίπεδα όπως επεσήμανε, ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει εκτεταμένη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19, κάτι θα φανεί αν συμβεί, περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τούτων δοθέντων, και σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, αλλά και με τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς με το υπάρχον καθεστώς, το προγνωστικό μοντέλο που έχει αναπτύξει ο Καθηγητής, δείχνει οτι τον Μάρτιο τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.600 ημερησίως.

Κατά τη γνώμη του η μη επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όλο τον Φεβρουάριο, θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης προτείνει τη διενέργεια πολύ μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Χαρακτηριστικά ο Καθηγητής του ΑΠΘ υπογράμμισε την ανάγκη να κερδηθεί χρόνος με το μη άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ώστε στο μεσοδιάστημα να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εμβολιασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστημονικές εκτιμήσεις του μοντέλου του κ. Σαρηγιάννη, έχουν έως σήμερα επαληθευτεί (θυμηθείτε χαρακτηριστικά εδώ και εδώ).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood