Τον νέο Βοηθό Ναυτικού Ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Christopher Lepore, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Τον κ. Lapore συνόδευαν ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Μονάδας Μεταφορών (SDDC) Andre Cameron, και ο Mike Pittas από το Στρατιωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Μπόγδης.

Ο κ. Lepore ενημέρωσε τον κ. Ζαμπούκη για τις επτά διαδοχικές διασυμμαχικές αποστολές που θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο υπό την ομπρέλα των επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021, με κορυφαία τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση DEFENDER 21, και με το λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης να αποτελούν κύριους σταθμούς μεταφορών και επιχειρήσεων. 

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα καταπλεύσουν επτά θηριώδη αμερικανικά μεταγωγικά πλοία, ενώ περισσότερα από τριάντα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, τύπου Black Hawk και Apache, θα συντηρούνται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” και θα επιχειρούν με βάση αυτό.

4c98f3ee 143249104 877999369680460 1645786181866192206 nΑκόμη, ο Christopher Lepore συμμετείχε σε διευρυμένο briefing για το θέμα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, και είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Αερολιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Στέλιο Ζαντανίδη.

Κατά τις επαφές του κ. Lepore, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των Αμερικανών στρατιωτών στη Αλεξανδρούπολη, ενώ επιβεβαιώθηκε η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.