Οι 81 τόνοι νερού ανά στρέμμα που έβρεξε χθες στην Κομοτηνή (στα 81 χιλιοστά έφτασε το ύψος της δωδεκάωρης βροχόπτωσης), και οι ισχυροί άνεμοι, επόμενο ήταν θα προκαλέσουν προβλήματα.

Όπως στον οικισμό της Καρυδιάς όπου ο παράλληλος με το ποτάμι δρόμος της ανατολικής εισόδου-εξόδου του χωριού που οδηγεί στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Κάλχα, δεν άντεξε. Ο όγκος των υδάτων ήταν τεράστιος και η ορμητικότητά τους σφοδρή, με αποτέλεσμα ο δρόμος να υποστεί καθολική καθίζηση σε μεγάλο τμήμα της μιας λωρίδας του. Το εν λόγω σημείο είχε πληγεί στην προηγούμενη βροχόπτωση της 12ης Ιανουαρίου, και οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν τοποθετήσει διαχωριστικό επιτρέποντας την κυκλοφορία μόνο στην άλλη λωρίδα. Η κυκλοφορία από τον δρόμο πλέον έχει διακοπεί.

Την ίδια ώρα δέντρα κατέπεσαν σε σημεία του οδικού δικτύου. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση επενέβησαν εθελοντές του παρατήματος Κομοτηνής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατά τη διάρκεια της νυχτερινής περιπολίας τους, πραγματοποιώντας κοπή και απομάκρυνση από το οδόστρωμα, μεγάλου δέντρου.