Φοιτητικό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Φοιτητικό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
2 (42)

Το Φοιτητικό Σχήμα Contra που δραστηριοποιείται στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής, καλεί σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης, με σύνθημα “Στον δρόμο σπάμε τις απαγορεύσεις – Να μην περάσει το νομοσχέδιο Κεραμέως” και διαμηνύοντας πως “ο αγώνας για την μη κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, αφορά όλη την κοινωνία, όχι μόνο τους φοιτητές”. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση-κάλεσμα

“Σήμερα, ημέρα Τρίτη 26/01, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταστρατηγεί για τρίτη φορά σε διάστημα μερικών μηνών το Σύνταγμα, με μια εκ νέου επιβολή απαγόρευσης στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Κατά τα λεγόμενα τους, η καταστρατήγηση της δημοκρατίας έχει ως σκοπό την δική μας προστασία, από τον ίο που μαστίζει την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο. Πώς μας προστατεύει; Με την αφαίρεση του δικαιώματος της αντίδρασής μας, ένα δικαίωμα το οποίο εμείς ως αφελείς μη-ειδικοί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε!

Την ίδια στιγμή, αφομοιώνοντας σε όλες τις σφαίρες το προσωπείο του σωτήρα-ειδικού, προχωρά στην αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης με την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, την επιβολή φοιτητοδικείων και τις διαγραφές φοιτητών.

Τελευταία αλλά όχι μικρότερης σημασίας, έρχεται να δέσει η επιβολή ορίου εισαγωγής και η αναδιαμόρφωση του μηχανογραφικού σε πρότυπα λειτουργίας ΟΠΑΠ για τον μαθητή. Εδώ υφίσταντο δύο παράλληλες γενικές κατευθύνσεις. Η μία αφορά το δικαίωμα του Κράτους στο να ελέγχει τον δημόσιο λόγo και την παραγωγή πληροφορίας. Το πανεπιστήμιο παύει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, να αποτελεί κοιτίδα παραγωγής και ανταλλαγής ιδεών, ενώ ο φοιτητής μετατρέπεται σε ένα πειθαρχημένο, ευνουχισμένο υποκείμενο, δίχως δυνατότητα αντίδρασης ή παρέκβασης από αυτό που θεωρείται «κανονικότητα». Από την άλλη, το πανεπιστήμιο γίνεται ίδρυμα για λίγους και εκλεκτούς. Όπως έχει ήδη προαναγγείλει άλλωστε η κυβέρνηση, θα κλείσουν σχολές και οι φοιτητές θα μειωθούν. Και αυτή την μείωση έρχεται να εκμεταλλευτεί η ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία άλλωστε συμπαθεί ιδιαιτέρως η κυβέρνηση της ΝΔ, και για χάρη της οποίας προχώρησε στην εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυτά των δημοσίων ΑΕΙ.

Μπρος σε αυτά η ταραχή έχει διαβάλει το πλήρες της ακαδημαϊκής κοινότητας. Όλα τα ιδρύματα της χώρας έχουν εκφράσει σθεναρές ενστάσεις στο νέο νομοσχέδιο. Οι φοιτητές δε, βιώνουν την μέγγενη της τηλεκπαίδευσης ένα χρόνο τώρα, ακούγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά για να ανοίξουν οι σχολές με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούν την κυβέρνηση να ξοδεύει τριάντα εκατομμύρια ώστε να μπορεί να τους δέρνει όποτε αυτή το κρίνει απαραίτητο. Λογικό λοιπόν, να αντιδρούνε και αυτοί.

Τα φοιτητικά συλλαλητήρια των προηγούμενων δυο βδομάδων ήταν μαζικά σε όλη τη χώρα. Οι φοιτητές, είμαστε αγανακτισμένοι, θέλουμε τις ζωές μας πίσω. Και η κυβέρνηση συνειδητοποιώντας ότι μάλλον δεν μπορεί να χτυπά ανηλέως την κοινωνία δίχως συνέπειες, προχωρά στην καταστρατήγηση του Συντάγματος για να μας κλέψει την φωνή. Συνειδητοποιεί, πως ακόμη κι αν κρατά επίτηδες τις σχολές κλειστές, ώστε να μην μπορέσουμε να συνεδριάσουμε και να αντιδράσουμε, δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Και ακριβώς επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα συνεχίσουμε να μην το βάζουμε κάτω. Ο αγώνας για την μη κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου, αφορά όλη την κοινωνία, όχι μόνο τους φοιτητές. Ο αγώνας αυτός αφορά το μέλλον όλων μας. Γιατί, η ύπαρξη του δημοκρατικού πανεπιστήμιου που διακυβεύεται στο σήμερα, είναι ο πνεύμονας της Ελληνικής κοινωνίας, δεκαετίες τώρα.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/01 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30″.

Φοιτητικό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood