Καιρικά Νέα Θράκης: Σφοδρές βροχοπτώσεις την Τρίτη – Μέχρι και μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά την Τετάρτη

Την παραδοσιακή Θρακιώτικη ονομασία "Στέργιος", έδωσε η ομάδα των Καιρικών Νέων Θράκης την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού, καθώς αυτή θα επηρεάσει κυρίως την ακριτική περιοχή μας.
ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Την παραδοσιακή Θρακιώτικη ονομασία “Στέργιος”, έδωσε η ομάδα των Καιρικών Νέων Θράκης την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού, καθώς αυτή θα επηρεάσει κυρίως την ακριτική περιοχή μας.

Χαρακτηριστικά στο τελευταίο της σημείωμα η ομάδα αναφέρει:

Μετά από αρκετά χρόνια η Θράκη μπαίνει στην τροχιά μιας πολύ δυνατής χειμερινής κακοκαιρίας, και η διαχειριστική ομάδα των Καιρικών Νέων Θράκης αποφάσισε να της δώσει και όνομα – “ΣΤΕΡΓΙΟΣ” – και ο λόγος προφανής καθώς τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην περιοχή μας. Μια κακοκαιρία αρκετά δύσκολη προγνωστικά, με συνεχείς αλλαγές σε πολλές παραμέτρους, για αυτό και η ομάδα μας πήρε την απόφαση να την πάει βήμα-βήμα προγνωστικά.

Έχουμε φτιάξει δύο χάρτες:

Χάρτης 1: Ισχύει από αύριο Τρίτη 26 Ιανουαρίου το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα περίπου, πολύ ισχυρές βροχές στα περισσότερα τμήματα της Θράκης, πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα κατά τόπους, μεγάλη προσοχή, ενώ οι νότιοι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά θα σημειώσουν βαθμιαία ενίσχυση φτάνοντας έως και τα 9 μποφόρ στο θρακικό πέλαγος αλλά και στην ηπειρωτική Θράκη.

Χάρτης 2: Αφορά τις πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στην ορεινή ζώνη και ιδιαιτέρως στα ορεινά Ροδόπης και Έβρου. Όσοι κάτοικοι ζούνε στις περιοχές αυτές καλό θα ήταν να προετοιμαστούν για έντονες χιονοπτώσεις/χιονοθύελλες, το ύψος του χιονιού πιθανόν να αγγίξει και το μισό μέτρο, ενώ και στον βόρειο Έβρο περιμένουμε έντονες χιονοπτώσεις μετά την αλλαγή της ημέρας, προς την Τετάρτη. Όσον αναφορά τα υπόλοιπα πεδινά, Ξάνθης, Ροδόπης και νότιου Έβρου, τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια και για αυτόν τον λόγο η ομάδα μας πήρε την απόφαση να δώσει την τελική πρόγνωση για τις πιθανές χιονοπτώσεις το πρωί της Τρίτης.

“ΣΤΕΡΓΙΟΣ”, λοιπόν…”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood