Την επιστολή του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με την οποία εκφράζεται διαφωνία με το να αναλάβει η αστυνομία τη φύλαξη των ΑΕΙ, θεωρώντας ότι η αναγκαιότητα της φύλαξης θα πρέπει να υπάγεται απ’ ευθείας στις πρυτανικές αρχές, προώθησε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τη μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

“Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει το «Αυτοδιοίκητο» κι έτσι πρέπει να παραμείνει”, τονίζει ο κ. Χαρίτου, του οποίου η Αναφορά προς τον Υπουργό έχει ως εξής:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον κ. Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη.

Θέμα: «Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σχετικά με τη φύλαξη των ΑΕΙ από την αστυνομία».

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους με το να αναλάβει η αστυνομία τη φύλαξη των ΑΕΙ, θεωρώντας ότι η αναγκαιότητα της φύλαξης θα πρέπει να υπάγεται απευθείας στις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει το «Αυτοδιοίκητο» κι έτσι πρέπει να παραμείνει.

Επισημαίνουν ότι η αστυνομία πρέπει να παραμείνει απερίσπαστη στο έργο της ασφάλειας των πολιτών, ισχυριζόμενοι ότι η επιλογή της κυβέρνησης να κάνει προσλήψεις αστυνομικού προσωπικού με τρόπους διαφορετικούς των Πανελληνίων Εξετάσεων προφασιζόμενη συνεχώς «έκτακτες ανάγκες» τους βρίσκει αντίθετους.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 25/01/2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.