Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στην Κομοτηνή

Εν όψει του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
5 (1) (1)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εν όψει του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, στην Κομοτηνή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στην ΚομοτηνήΣτην ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν σε λίγο καιρό έναν ολόκληρο χρόνο κλειστά και εμείς παλεύουμε να σπουδάσουμε χωρίς συγγράμματα και με τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για όλα αυτά, αλλά ανακοίνωσε ότι θα δώσει 30 εκατ. για αστυνομικές δυνάμεις στις σχολές! Ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες. Τα 30 εκατομμύρια το Υπουργείο Παιδείας τα βρήκε σε χρόνο dt για την αστυνομία στις σχολές. Αντιθέτως, για τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό, για τη διαμόρφωση των κτηριακών υποδομών στις Σχολές και στις εστίες εδώ και μήνες μας λένε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά»! Αγνοούν τα αιτήματά μας! Έφτασαν στο σημείο να διώχνουν τους φοιτητές απ’ την εστία «Ευκτήμων» εν μέσω πανδημίας, βάζοντάς τους σε μεγάλα έξοδα και αναγκάζοντάς τους να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους. Στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τις σχολές η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση προώθησαν την κατάργηση του ασύλου, μας έλεγαν ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τελικά δεν αντιμετωπίστηκε; Η πραγματικότητα είναι διαφορετική τόσο η κυβέρνηση ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χέρι–χέρι αξιοποιούν αυτά τα φαινόμενα για να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας και να τους καταστείλουν. Μια ματιά μονάχα στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού αρκεί: στην Αμερική παρά την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο 95% των Ιδρυμάτων, η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια μετράει αύξηση 327%! Με τα όρια φοίτησης που ετοιμάζουν μέσα στο νέο νομοσχέδιο βάζουν στο στόχαστρο όλους εμάς που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές για να πληρώσουμε το ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιού, το μεταπτυχιακό ή να στηρίξουν την οικογένεια που πληρώνει και αυτή τα σπασμένα της πανδημίας… Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούμε έγκαιρα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στην ΚομοτηνήΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προς ψήφιση στην Βουλή. Καλούμε την Πρυτανεία του ΔΠΘ να καταδικάσει το νομοσχέδιο.
• Με ευθύνη του κράτους να επιτραπεί η μετακίνηση για όσους φοιτητές το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη στις πόλεις που σπουδάζουν, για να οργανώσουν καλύτερα το διάβασμα τους και να συμμετάσχουν ομαλά στην εξεταστική.
• Να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!
• Την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
• Την ΑΜΕΣΗ διανομή των συγγραμμάτων.
• Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής να ανοίξουν όλα τα τμήματα και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood