Ανησυχία για τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, του “βρετανικού” μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού μεταδίδεται κατά 70% ταχύτερα, ενώ χαρακτηρίζεται ως κατά 30% πιο θανατηφόρο.
55ea929f-koronoios-5-1068x623-1

Περισσότερα από 20 νέα κρούσματα του “βρετανικού” μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19, βρέθηκαν στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των μολύνσεων αυτού του τύπου σε τουλάχιστον 47, όπως μετέδωσε προ ολίγου ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού μεταδίδεται κατά 70% ταχύτερα, ενώ χαρακτηρίζεται ως κατά 30% πιο θανατηφόρο.

Η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη, αναφέροντας εμφατικά οτι αν το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος διασπαρεί στην κοινότητα θα είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Εξάλλου έκτακτη σύσκεψη για το θέμα υπό τον Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρη Θάνου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, και των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα, Γιώργου Σουρβίνου, Δημήτρη Παρασκευή και Γκίκας Μαγιορκίνη, πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης, με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που θα παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood