Δεν βγαίνουν για κυνήγι αγριόχοιρου οι κυνηγοί της Θράκης

"Εάν η πολιτεία θέλει την συνεργασία των κυνηγετικών οργανώσεων (για την αντιμετώπιση της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης), θα πρέπει ο κ. Χαρδαλιάς να σταματήσει να απειλεί τους κυνηγούς, και να ζητήσει επίσημα, οργανωμένα και εμπεριστατωμένα την βοήθεια τους".
1-620x402-1
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Θράκης αναφέρουν:
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται… Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε χθες την ανακοίνωση Χαρδαλιά για την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού από την οποία εξαιρούνται οι περιφερειακές ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας. Η ανακοίνωση αυτή εκτός από την μεγέθυνση της οργής και αγανάκτησης του κυνηγετικού κόσμου για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση, η οποία επιδεικνύει μια εχθρική στάση απέναντι στους κυνηγούς χωρίς να την τεκμηριώνει επιστημονικά, προκαλεί και μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του δασικού κώδικα και της ετήσιας ρυθμιστικής, η θήρα του αγριόχοιρου ασκείται από 15/9 έως 20/1, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή έχει λήξει. Πως λοιπόν επιτρέπει προφορικά και δια της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;
Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα στο θολωμένο από την εξουσία μυαλό του κ. Χαρδαλιά, ξεκαθαρίζουμε ότι άλλο πράγμα είναι η κυνηγετική περίοδος που επιτρέπει την άσκηση θήρας με συγκεκριμένους κανόνες και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους του έτους οι οποίες καθορίζονται βάσει επιστημονικών μελετών, και άλλο η αντιμετώπιση της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης.
Εάν η πολιτεία θέλει την συνεργασία των κυνηγετικών οργανώσεων, θα πρέπει πρώτα ο κ. Χαρδαλιάς να σταματήσει να απειλεί τους κυνηγούς, και να ζητήσει επίσημα, οργανωμένα και εμπεριστατωμένα την βοήθεια τους.
Οι κυνηγοί της Θράκης δεν θα αποσπαστούν από τους κυνηγούς της υπόλοιπης Ελλάδος, αποδεχόμενοι τις ανυπόστατες υποδείξεις του κ. Χαρδαλιά και τις πολιτικές και πρακτικές του διαιρεί και βασίλευε”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood