Δεν προχωρά προς το παρόν η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

"Δεν θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, πριν υπάρξει εκ νέου συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής", δεσμεύτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Webp.net-resizeimage-2021-01-22T011303.761
“Δεν θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, πριν υπάρξει εκ νέου συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής”, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου, εκπροσώπους της περιφερειακής διοίκησης και εκπροσώπους φορέων. Στη διάρκεια της τετράωρης τηλεδιάσκεψης, που διεξήχθη με πρωτοβουλία του υπουργού, το σύνολο των συμμετεχόντων επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου για την επέκταση της δομής, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές όπου οι τόνοι ανέβηκαν. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, που θα γινόταν αποδεκτό και από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει την έκτακτη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης σε ενδεχόμενη υπεράριθμη είσοδο μεταναστών/προσφύγων από τα χερσαία σύνορα της περιοχής, και την εξασφάλιση λεωφορείων για τη μεταφορά τους στη συνέχεια σε δομές της χώρας. Ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Δεν προχωρά προς το παρόν η επέκταση του ΚΥΤ ΦυλακίουΣτο σχετικό δελτίο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρονται τα εξής:

“Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με Βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και παραγωγικούς φορείς του Έβρου, με θέμα την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τους συμμετέχοντες να ομονοούν σε ζητήματα που αφορούσαν στην αναβάθμιση των υποδομών, στην ενίσχυση της ασφάλειας και της δυνατότητας αποτροπής στα σύνορα, σε νέες προσλήψεις για την αύξηση του προσωπικού, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμενόντων και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, και την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού του ΚΥΤ. Σημείο διαφωνίας παραμένει η δυναμικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου και αναζητούνται εναλλακτικές. Ο παραγωγικός διάλογος θα συνεχιστεί“.

πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood