Δυστυχώς πολύ συχνά στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής, όλοι μας αντικρίζουμε εικόνες που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και προσβάλλουν την κοινωνία μας – εικόνες σκουπιδιών και καταστροφών.

Ευτυχώς, όμως, στον αντίποδα, έστω και μικρότερη συχνότητα, συναντούμε εικόνες ευαισθητοποιημένων συμπολιτών που δίνουν τα παράδειγμα προστασίας δάσους και αναπτερώνουν την ελπίδα οτι κάποτε όλοι μας θα σεβόμαστε αυτόν τον πολυσήμαντο φυσικό πνεύμονα του τόπου μας.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, μας μεταφέρει ο αναγνώστης μας Χρήστος Αργυριάδης:

“Σήμερα καθώς επέστρεφα από το όμορφο-παραμελημένο δασάκι της Νυμφαίας, κι αφού είδα αρκετά σκουπίδια σε όλη τη διαδρομή – σε πολλές περιπτώσεις ο κάδος στα τρία μέτρα – είδα μια κίνηση από έναν μικρό φίλο γύρω στα 18. Είχε μια αγκαλιά γυάλινα μπουκάλια και τα μάζευε καθ’ όλη τη διαδρομή, και λίγο πριν την διασταύρωση για Καρυδιά και Σώστη, τα άφηνε εκεί. Όταν τον ρώτησα τι κάνει με τα μπουκάλια, μου απάντησε: “Μαζεύω όσα μπορώ κάθε φορά που κατεβαίνω, και όταν θα πάω σπίτι θα έρθω με τον μπαμπά μου να τα μαζέψουμε και να τα πετάξουμε”. Του είπα μπράβο κι οτι τον τιμά αυτή η κίνηση”.

Αναμφίβολα, λοιπόν, όπως επισημαίνει ο αναγνώστης μας, μια ευχάριστη νότα μέσα στην άσχημη εικόνα του δάσους της Νυμφαίας, και μια απόδειξη οτι η νέα γενιά έχει οικολογική συνείδηση. Μακάρι ο μικρός φίλος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση”.