Το Ε.Υ.Κ. Κομοτηνής για το σοβαρό ατύχημα του διανομέα και τις ανακοινώσεις ΕΝΙΔΥΚ και ΔΑΣ

Το Ε.Υ.Κ. Κομοτηνής για το σοβαρό ατύχημα του διανομέα και τις ανακοινώσεις ΕΝΙΔΥΚ και ΔΑΣ.
σήμα εργατικό κέντρο κομοτηνής
Για το σοβαρό τροχαίο κατά το οποίο διανομέας επιχείρησης της Κομοτηνής έσπασε και τα δύο του πόδια, για τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΝΙΔΥΚ και της ΔΑΣ, και για το γεγονός οτι το συμβάν δεν έχει ακόμη δηλωθεί στην Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής τονίζει σε ανακοίνωσή του:
“Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα είχαμε πρόσφατα στην Κομοτηνή. Συνάδελφος διανομέας σε τοπική επιχείρηση τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να σπάσει και τα δύο του πόδια και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Ένα ατύχημα που προστίθεται στα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ένα ατύχημα που φέρνει για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι διανομείς.
Χωρίς μέτρα ασφαλείας, με μηχανάκια κακοσυντηρημένα (πολλές φορές και με δικά τους μέσα και όχι της επιχείρησης), χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκτιθέμενοι στις παντός είδους καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες (κράνος, στολές, γάντια), πολλές φορές χωρίς συμβάσεις εργασίας και ανασφάλιστοι, με εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί ακόμη και σε χρονομέτρηση και υπερωριακή εργασία χωρίς αμοιβή.
Προβλήματα που όμως δεν επιλύονται εδώ και πολλά χρόνια γιατί οι συνεχιζόμενες αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια εις βάρος των εργαζομένων συνεχίζουν να χτυπάνε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχουν αφήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Επιθεώρηση Εργασίας, Ε.Φ.Κ.Α.) υποστελεχωμένους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν έλεγχοι στους χώρους εργασίας. Καλούμε την Πολιτεία και την Κυβέρνηση, για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση και τότε θα είναι αργά, να θρηνήσουμε την απώλεια κάποιου συναδέλφου, εκτός των αυτονόητων που είναι πλήρη και σταθερή εργασία, επαναφορά της ΣΣΕ στον κλάδο του επισιτισμού, παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού από την επιχείρηση (μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης), απαγόρευση της εντατικοποίησης της εργασίας μέσω της χρονομέτρησης, να προχωρήσει και στη στελέχωση και των ελεγκτικών μηχανισμών για να μπορούν να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να σταματήσει αυτή η ασυδοσία που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι καλές είναι οι ανακοινώσεις που βγάζει κατά καιρούς η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. και η Δ.Α.Σ. (Π.Α.ΜΕ.) αλλά θα πρέπει να έχουν και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γιατί ναι μεν είναι σωστό να ζητάμε να καλυφθούν όλα τα έξοδα που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της υγείας και την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών του συναδέλφου από τον εργοδότη του και τον ασφαλιστικό του φορέα, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να έχουμε φροντίσει το ατύχημα του συναδέλφου να έχει δηλωθεί ως εργατικό ατύχημα στην Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Συνεπώς, δεν αρκούν μόνο οι ανακοινώσεις από την ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. – Δ.Α.Σ. (Π.Α.ΜΕ.) για να δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, αλλά απαιτείται και ο συντονισμός όλων των φορέων και η ενημέρωση τόσο της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για να είναι αποτελεσματικές όλες οι ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά“.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood