Πριν από λίγη ώρα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, μαζί με συμβούλους της παράταξής του “Περιφερειακή Σύνθεση”, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών της διοίκησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΔΕΣΜΟΣ” της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (θέμα για το οποίο έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη…).

Έτσι, η Πρόεδρος Κατερίνα Ιωαννίδου και τα μέλη του Δ.Σ. που προτάθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και με ψηφοφορία εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντά τους και μπορούν πλέον να ληφθούν άμεσα και γρήγορα αποφάσεις για σοβαρά θέματα όπως το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 90 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει καθυστερήσει με κύρια ευθύνη του κ. Τοψίδη, της παράταξής του και των…«κολλητών» του Προέδρων των υπόλοιπων Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ.

20642c39 katerina ioannidou
Η Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ, Κατερίνα Ιωαννίδου.

Βέβαια, κανονικά αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν τότε ο κ.Τοψίδης σεβόταν τις δημοκρατικές αποφάσεις και δεν έβαζε πάνω απ’ όλα τους προσωπικούς του εγωισμούς και το γεγονός ότι έχασε τις εκλογές το 2019. Έτσι, από τότε θα υπήρχε το Διοικητικό Συμβούλιο και θα “έτρεχε” όλα τα ζητήματα, όπως το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης ΜμΕ, και ήδη αρκετές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα είχαν εισπράξει τα χρήματά τους. Και φυσικά δεν θα είχαν μπλοκαριστεί και οι νέες επενδυτικές προτάσεις στην Περιφέρεια, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με 18,1 εκατ. ευρώ.

Ο Τάκης Τοψίδης όμως προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κατά της εκλογής των μελών του Δ.Σ. της “ΔΕΣΜΟΣ” και έτσι δεν μπορούσε αυτό να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις, για παράδειγμα, για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των ΜμΕ. Όμως, αρχές Δεκεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση, η προσφυγή Τοψίδη απορρίφθηκε και άνοιγε ο δρόμος για την κανονική άσκηση καθηκόντων από τη διοίκηση της “ΔΕΣΜΟΣ”, στην οποία και ο ίδιος ο κ. Τοψίδης είναι μέλος ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου (δεν αφήνει κανέναν άλλον χρόνια τώρα να μετέχει απ’ το Επιμελητήριο).

a721785a topsidis 2
Ο κ. Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες να μπλοκάρει τη λειτουργία της “ΔΕΣΜΟΣ”. Κατέθεσε Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της απόφασης Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία σήμερα απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

936a9cd3 desmos amth1593794221Τι άλλο θα κάνει τώρα άραγε για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, και όλα τα υπόλοιπα; Θα προσφύγει στο…Συμβούλιο της Επικρατείας για να καθυστερήσει κι άλλο το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας, αυτός που στα λόγια κόπτεται ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες;

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news