Τρίτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση “ΔΕΣΜΟΣ”: Απορρίφθηκε (και) από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του

Τρίτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ": Απορρίφθηκε (και) από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του.
ΤΟΨΙΔΗΣ 2

Πριν από λίγη ώρα το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, μαζί με συμβούλους της παράταξής του “Περιφερειακή Σύνθεση”, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών της διοίκησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΔΕΣΜΟΣ” της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (θέμα για το οποίο έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη…).

Έτσι, η Πρόεδρος Κατερίνα Ιωαννίδου και τα μέλη του Δ.Σ. που προτάθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και με ψηφοφορία εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναλαμβάνουν κανονικά τα καθήκοντά τους και μπορούν πλέον να ληφθούν άμεσα και γρήγορα αποφάσεις για σοβαρά θέματα όπως το Πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 90 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει καθυστερήσει με κύρια ευθύνη του κ. Τοψίδη, της παράταξής του και των…«κολλητών» του Προέδρων των υπόλοιπων Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ.

Τρίτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ": Απορρίφθηκε (και) από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του
Η Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ, Κατερίνα Ιωαννίδου.

Βέβαια, κανονικά αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αν τότε ο κ.Τοψίδης σεβόταν τις δημοκρατικές αποφάσεις και δεν έβαζε πάνω απ’ όλα τους προσωπικούς του εγωισμούς και το γεγονός ότι έχασε τις εκλογές το 2019. Έτσι, από τότε θα υπήρχε το Διοικητικό Συμβούλιο και θα “έτρεχε” όλα τα ζητήματα, όπως το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης ΜμΕ, και ήδη αρκετές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα είχαν εισπράξει τα χρήματά τους. Και φυσικά δεν θα είχαν μπλοκαριστεί και οι νέες επενδυτικές προτάσεις στην Περιφέρεια, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με 18,1 εκατ. ευρώ.

Ο Τάκης Τοψίδης όμως προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κατά της εκλογής των μελών του Δ.Σ. της “ΔΕΣΜΟΣ” και έτσι δεν μπορούσε αυτό να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις, για παράδειγμα, για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των ΜμΕ. Όμως, αρχές Δεκεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση, η προσφυγή Τοψίδη απορρίφθηκε και άνοιγε ο δρόμος για την κανονική άσκηση καθηκόντων από τη διοίκηση της “ΔΕΣΜΟΣ”, στην οποία και ο ίδιος ο κ. Τοψίδης είναι μέλος ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου (δεν αφήνει κανέναν άλλον χρόνια τώρα να μετέχει απ’ το Επιμελητήριο).

Τρίτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ": Απορρίφθηκε (και) από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή του
Ο κ. Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες να μπλοκάρει τη λειτουργία της “ΔΕΣΜΟΣ”. Κατέθεσε Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της απόφασης Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία σήμερα απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Τρίτη ήττα Τοψίδη στην υπόθεση "ΔΕΣΜΟΣ": Απορρίφθηκε (και) από το Διοικητικό Εφετείο η προσφυγή τουΤι άλλο θα κάνει τώρα άραγε για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, και όλα τα υπόλοιπα; Θα προσφύγει στο…Συμβούλιο της Επικρατείας για να καθυστερήσει κι άλλο το Πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας, αυτός που στα λόγια κόπτεται ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες;

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood