Μετά από απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, που διαβιβάστηκε προς τον Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, κατόπιν αναφοράς του τελευταίου για την “Οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 10 Ιουλίου 2019 σε περιοχές του δήμου Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης”,  προκύπτει ότι μετά την οριστική αποστολή των στοιχείων των Δήμων Μαρωνείας -Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, για τις πληγείσες οικίες, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών/Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., συντάσσει σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από την πλημμύρα της 10ης Ιουλίου 2019, και κατά συνέπεια αναμένεται η ΚΥΑ για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών των κτιρίων στους υπό εξέταση Δήμους Μαρωνείας-Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου.
“Εντύπωση για μια ακόμη φορά προκαλεί η βραδύτητα των ενεργειών της κεντρικής διοίκησης, αφού στο σχετικό έγγραφο που μας απεστάλη αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Οκτώβριο του 2020 έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες”, σχολιάζει σχετικά ο Ιλχάν Αχμέτ, που πραγματοποίησε για το θέμα δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (θυμηθείτε εδώ και εδώ).
01eefadb ilxan okΔείτε το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και την απάντηση του Υπουργού:
dfc1474a 99 apantisi aa signedpdf page 0001 38400d12 99 gdaefkpdf page 0001 ac80ff6e 99 gdaefkpdf page 0002 fca5db0a 99 gdaefkpdf page 0003