Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζεται εν όψει της επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

f15e0b80 pame anakyklosi dimos komotinisΥπενθυμίζεται πως η δράση υλοποιείται ως εξής:

  • Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών καλούνται να κάνουν διαλογή στην πηγή τεσσάρων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες), και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται μικροί χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης. Η συλλογή πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.
  • Οι επιδόσεις κάθε σχολείου/τάξης στην ανακύκλωση καταγράφονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» στον σύνδεσμο gr/komotini/contest, ενώ είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.
  • Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και της ΑΦΗΣ, και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στον μπλε κάδο).

“Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας”, είναι το μήνυμα της δράσης.