“Βρισκόμαστε και στη Ροδόπη μετά από τον Έβρο, κατόπιν σχετικής εντολής που λάβαμε από τον Υπουργό και ύστερα από αίτημα του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη. Ξεκινάμε τις αυτοψίες όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων – οικιών, επιχειρήσεων, αποθηκών, κ.λπ. – και θα παραμείνουμε όσες μέρες χρειαστούν ώστε να ελεγχθούν τα πάντα και να καταγραφούν σε όλη τους την έκταση οι ζημιές, και να προσδιοριστεί το ποσό που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών”.

a3807bfd screenshot 824Αυτό τόνισε η κ. Όλγα Ζηκοπούλου, εκπρόσωπος του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, που μετά τον Έβρο και έπειτα από σχετικό αίτημα της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, βρίσκεται από σήμερα στη Ροδόπη για τη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις της 12ης Ιανουαρίου περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τα μέλη του κλιμακίου “για την ανταπόκριση και την άμεση συνεργασία”, επεσήμανε πως “με αυτή τη διαδικασία θα “τρέξει” χωρίς γραφειοκρατία η καταγραφή και δρομολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών”, και επεσήμανε την αναγκαιότητα εν όψει της κλιματικής κρίσης να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός της Πολιτείας για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

4713b526 screenshot 825