Κ. Ιωαννίδου: “Δεν καθυστερεί η Περιφέρεια τη Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση, αλλά τα Επιμελητήρια”

"Ρωτήστε τους προέδρους των Επιμελητηρίων, στο δικό τους χέρι είναι το πότε θα πάρουν τα χρήματα οι επαγγελματίες".
ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Τα πράγματα με το όνομα τους είπε η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΔΕΣΜΟΣ, Κατερίνα Ιωαννίδου, όσον αφορά το θέμα καταβολής της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή το ταξίδι των Προέδρων των Επιμελητηρίων την ΑΜ-Θ στην Αθήνα και τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη απ’ τον οποίο ζήτησαν παρέμβαση για να αποκτήσουν αυτοί τη διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ, η κ. Ιωαννίδου τόνισε: “Δεν μπορώ να κατανοήσω τα παράπονά τους. Περίπου πριν οκτώ μήνες αποφάσισαν ότι θέλουν να αλλάξουν τα ποσοστά και τη σύνθεση της ΔΕΣΜΟΣ. Εγώ να είμαι προσωρινή πρόεδρος και ο κος Φραντζής προσωρινός αντιπρόεδρος, με μόνο στόχο να προσφέρουμε την υπογραφή μας ώστε να γίνονται κάποιες πληρωμές, χωρίς ουσιαστική αρμοδιότητα, και τις αρμοδιότητες όλες να τις έχει αναλάβει η Γενική Συνέλευση. Όπως καταλαβαίνετε οι ψήφοι είναι μισοί–μισοί περίπου και δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις”. Μάλιστα σημείωσε ότι “στην τελευταία Γενική Συνέλευση δεν παρέστησαν, όπως όφειλαν, και δεν συγκροτήθηκε Δ.Σ., και στην πιο προηγούμενη Γενική Συνέλευση δεν ψήφισαν για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενώ τα κονδύλια υπήρχαν”.

Κ. Ιωαννίδου: "Δεν καθυστερεί η Περιφέρεια τη Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση, αλλά τα Επιμελητήρια"Ερωτηθείσα σχετικά με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απόδοση της ενίσχυσης στις επιχειρήσεις, η Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ σημείωσε: “Δεν μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα η διαδικασία των ελέγχων των αιτήσεων που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις, εφόσον δεν προσλαμβάνεται προσωπικό με δική τους ευθύνη”. Όπως πρόσθεσε, “τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να γεφυρώσω το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εταίρους, γι’ αυτόν τον λόγο ούτε βγαίνω συχνά (σ.σ. στα ΜΜΕ), ούτε απαντώ σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, βλέποντας όμως ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Στο κάτω-κάτω όσο δεν υπάρχει Δ.Σ. και όσο δεν είμαι πρόεδρος, είναι λιγοστά τα πράγματα τα οποία μπορώ να προσφέρω. Ελπίζω στη συνάντησή τους με τον Υπουργό να μετέφεραν την πραγματική εικόνα κι όχι την εικόνα με τα γυαλιά που έχει κάποιος και τα βλέπει όπως θέλει να τα βλέπει”. Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι “από την πλευρά της Περιφέρειας γνωρίζω ότι ασκούνται πιέσεις για να τρέξει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Από την άλλη θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους (σ.σ. τους έξι προέδρους των Επιμελητηρίων), στο δικό τους χέρι είναι το πότε θα πάρουν τα χρήματα οι επαγγελματίες, δεν είναι η Περιφέρεια που μπλοκάρει τη διαδικασία”.

Πηγή: evros-news.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood