Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και ενημερώθηκε  από την ψυχολόγο Λιζέτα Λιούρτα και τη νομική σύμβουλο Βάνα Παπαστεργίου για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του.

Το Κέντρο λειτουργεί σε περιφερειακό επίπεδο υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, γυναίκες θύματα βίας και γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων.

8eec3c9c voyleytis dimitris charitoy symvoyleytiko kentro gynaikon komotinisΟ βουλευτής ευχαρίστησε τις εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου για την αναλυτική ενημέρωση, τις συνεχάρη για την πλούσια δράση που αναπτύσσουν στην περιοχή, και κατέθεσε την υποστήριξή του διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι αρωγός στο “δύσκολο και συνάμα χρήσιμο έργο της υπεράσπισης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής βία”.

55521266 voyleytis dimitris charitoy symvoyleytiko kentro gynaikon komotinisΣτη δήλωσή του ανέφερε: “Επισκέφθηκα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή με αφορμή της καταιγιστικές εξελίξεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου που έσπασε τη σιωπή της και έκανε γνωστό τον βιαστή της. Η επίσκεψή μου έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Συμβολικό, γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος των γυναικών. Αυτά πρέπει να εκλείψουν από την ελληνική κοινωνία και χρειάζεται να εκριζωθεί από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας η κουλτούρα του βιασμού. Ουσιαστικό, γιατί δυστυχώς τέτοια περιστατικά βίας και κακοποίησης υπάρχουν και στην περιοχή μας και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στις γυναίκες, είναι να μη διστάσουν, να μη φοβηθούν, να σπάσουν τη σιωπή, να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους. Να γνωρίζουν ότι υπάρχει στην Κομοτηνή το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και o Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Συμβουλευτικό Κέντρο, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και να ζητήσουν συμπαράσταση, να έχουν υποστήριξη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν”.