e-Ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την έναρξη του "ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy" θα κηρύξει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο στον χώρο της Παιδείας. 
unnamed (12)

“Το νέο σχέδιο νόμου που αφορά στα Πανεπιστήμια, έρχεται να πραγματοποιήσει μια πολυπόθητη μεταρρύθμιση, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Αυτό τονίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις για την αναδιάρθωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πολλές από τις οποίες έχουν τεθεί προς διαβούλευση.

Δοθέντων των παραπάνω, και σε συνέχεια των Πολιτικών Ακαδημιών που με επιτυχία διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνει την πρώτη ολοήμερη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα της με έξι θεματικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή κορυφαίων εισηγητών, μεταξύ των οποίων υπουργοί της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο σε μέλη της παράταξης, όσο και σε φοιτητές οι οποίοι δεν είναι μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για επίκαιρα ζητήματα στον χώρο της Παιδείας.

Την έναρξη του “ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy” θα κηρύξει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο στον χώρο της Παιδείας. 

e-Ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα καλυφθούν διάφορες θεματικές που αφορούν στην αναπτυξιακή πολιτική στον χώρο της εκπαίδευσης, στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών και υποψηφίων φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΑΕΙ, καθώς και σε βασικές αρχές στρατηγικού σχεδιασμού.

e-Ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια ΕκπαίδευσηΕισηγητές:

 • Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
 • Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
 • Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
 • Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα.
 • Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η τηλε-ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από τις 11:30 ως τις 20:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο https://www.dap.gr/academy/

“Η μεταρρύθμιση για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια αποτελεί για την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, μια δικαίωση για τους αγώνες χρόνων”, τονίζει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, και προσθέτει: “Αυτή θα είναι η αρχή των μεγάλων αλλαγών για τα πανεπιστήμια που πρέπει να περάσουν από μια περίοδο χρόνιας εσωστρέφειας σε μια νέα εποχή με προοπτικές και ίσες ευκαιρίες για όλους”.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κώστας Τσαγκλιώτης, σημειώνει: “Για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η συστηματική και διαρκής επιμόρφωση των στελεχών μας παραμένει προτεραιότητα. Αυτή τη φορά διευρύνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παράταξής μας, και παρά την αδυναμία φυσικής παρουσίας στα Πανεπιστήμια εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των φοιτητών μέσα από τις δράσεις μας”.

e-Ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια ΕκπαίδευσηΑναλυτικά το πρόγραμμα της Online Ημερίδας “ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy”:

 • 11:30 «Αναβαθμίζοντας το Ελληνικό Πανεπιστήμιο: ποιοτικές σπουδές, ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον», Νίκη Κεραμέως-Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων. Συμμετέχει o Διευθυντής του parapolitika.gr Γιώργης Νόκος.
 • 13:00 «Ο ρόλος των ΣΔΙΤ στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η εφαρμογή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», Νίκος Παπαθανάσης-Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Συμμετέχει ο δημοσιογράφος του liberal.gr Γιώργος Φιντικάκης.
 • 14:30 «Εργαλεία και επαγγελματικές ευκαιρίες για νέους πτυχιούχους μέσω του ΟΑΕΔ», Σπύρος Πρωτοψάλτης-Διοικητής ΟΑΕΔ. Συμμετέχει ο δημοσιογράφος από το protothema.gr Γιώργος Μιχαηλίδης.
 • 16:30 «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο», Κυριάκος Πιερρακάκης-Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συμμετέχει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Political Γιώργος Ευγενίδης.
 • 18:00 «Βασικές Αρχές Στρατηγικού Σχεδιασμού», Χρήστος Ταραντίλης-Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Συμμετέχει ο δημοσιογράφος του Action24 και του Παραπολιτικά 90,1 Σταμάτης Ζαχαρός.
 • 19:30 «Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους», Αναστασία Γκίκα-Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής. Συμμετέχει ο Διευθυντής Σύνταξης του thepresident.gr Ανδρέας Παπαδημητρίου.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood