Χαρίτου στη Διακομματική: “Επιτακτική η ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από τις πλημμύρες”

"Να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο κρατικός μηχανισμός για να υπάρξει ανακούφιση και αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων".
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου πλημμύρες Ροδόπη (4)

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης με θέμα την παράταση των εργασιών της για ένα τρίμηνο, η πρόεδρος κ. Μπακογιάννη έθεσε το θέμα των τελευταίων καταστροφικών πλημμυρών στη Θράκη.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης αφού συμφώνησε για την ανάγκη της παράτασης “ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να υπάρξει ένα πόρισμα που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις προσδοκίες των πολιτών της περιοχής”, αναφερόμενος στο θέμα των καταστροφών στη Θράκη σημείωσε:

“Oι καταστροφικές επιπτώσεις από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα άφησαν βαθιές πληγές στην περιοχή και στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν, συνέπειες που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κυρία πρόεδρε ιδίοις όμμασι, και να ακούσω τους κατοίκους αλλά και τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, και επιβάλλουν η Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της και το ενδιαφέρον της στις πληγείσες περιοχές. Η απόφαση να κηρυχθούν Δήμοι και οικισμοί τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να διευκολύνει την πρωτοβουλία που και εσείς ανακοινώσατε. Επιβάλλει να κινητοποιηθούν τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται, ώστε να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν ο κρατικός μηχανισμός για να υπάρξει ανακούφιση και αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που ανέκυψαν. Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες που βρέθηκαν στον δρόμο. Να καταγραφούν το ταχύτερο δυνατόν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, περιουσίες, μηχανήματα, αυτοκίνητα κ.α. Να καταγραφούν άμεσα από τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ οι ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής που είναι μεγάλες. Να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές της περιοχής, όπως  δρόμοι, ιρλανδικές διαβάσεις που υποχώρησαν, γέφυρες που δοκιμάστηκε η αντοχή τους, αντλιοστάσια και δίκτυα ύδρευσης που τέθηκαν εκτός λειτουργίας κ.α. Επείγει, κυρία πρόεδρε, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις ανάγκες. Αλλά το  πιο σημαντικό  θέμα, που αφορά άμεσα τη Διακομματική Επιτροπή μας γιατί είναι πιο μεσομακροπρόθεσμο, είναι η ανάγκη διαμόρφωσης και χρηματοδότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτων. Να διευθετηθούν οι κοίτες όλων των ποταμών για τη ροή των υδάτων. Να επανεξεταστεί η αντοχή των φραγμάτων και των υπαρχόντων καναλιών. Να πραγματοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης, ώστε να μην μετρούμε πληγές από τις ζημιές που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία  διαρκώς θα εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood