Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Η Επιτροπή συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής στις 30 Ιουλίου 2020, κατόπιν πρότασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και για την έκδοση του πορίσματός της είχε οριστεί προθεσμία ενός εξαμήνου, δηλαδή έως τις 30 Ιανουαρίου 2021. 
Screenshot_818

Την παράταση των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, για τρεις μήνες, αποφάσισαν τα μέλη της. 

Η Επιτροπή συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής στις 30 Ιουλίου 2020, κατόπιν πρότασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόεδρός της εξελέγη η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, και για την έκδοση του πορίσματός της είχε οριστεί προθεσμία ενός εξαμήνου, δηλαδή έως τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης“Βασικός στόχος της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης τους επόμενους έξι μήνες, θα είναι να επικεντρωθούμε στην ταυτοποίηση και αξιολόγηση των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής αυτής περιοχής, με στόχο την τελική κατάθεση ενός πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις προς την πολυ-επίπεδη ανάπτυξη της Θράκης, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ενός ανταγωνιστικού οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου, και μέσω της αξιοποίησης της υψηλής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης που εξασφάλιση η Ελληνική κυβέρνηση”, είχε δηλώσει η κ. Μπακογιάννη.

Η Επιτροπή διαδέχεται ιστορικά την “Κυβερνητική Επιτροπή Θράκης” που είχε συσταθεί το 1990 μετά από πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Κωσταντίνου Μητσοτάκη και υπό την προεδρία της Βιργινία Τσουδερού, και η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε “Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Μελέτη των Προβλημάτων Ακριτικών Περιοχών της Θράκης και των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου”, αρχικά υπό την Προεδρία πάλι της Βιργινίας Τσουδερού, και κατόπιν, μετά την μετάβασή της στη θέση της Υφυπουργού Εξωτερικών το 1991, υπό την Προεδρία του Στέφανου Στεφανόπουλου.

Συνεπακόλουθα, η σημερινή Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της, “καλείται να γεφυρώσει το χάσμα και το διάστημα των 28 χρόνων που έχουν περάσει από το Πόρισμα Τσουδερού, και να παρουσιάσει με την συνεργασία και ευθύνη όλων των μελών της, σύγχρονες πολιτικές προτάσεις που θα ανταποκρίνονται σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της ακριτικής αυτής περιοχής”.

Επιπλέον, “η Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης δεν έχει στόχο να δημιουργήσει δομική ή οικονομική ανισότητα και ανισορροπία εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δεν αμφισβητείται η περιφερειακή και αναπτυξιακή ολότητα της Περιφέρειας και το πώς εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση στην προώθηση πολιτικών ανάπτυξης. Ο ρόλος της Διακομματικής Επιτροπής είναι να επικεντρωθεί στη Θράκη ως το πιο ακριτικό χερσαίο σύνορο της Ελλάδος, και να καταθέσει πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα εξετασθούν από την κυβέρνηση και κατόπιν θα ενσωματωθούν στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της ΘράκηςΤο Προεδρείο της Επιτροπής:

  • Πρόεδρος: Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Γραμματέας: Ανδρέας Λοβέρδος.

Μέλη: Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Δημήτρης Καιρίδης, Σταύρος Κελέτσης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μακάριος Λαζαρίδης, Κώστας Μπλούχος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Σπύρος Τσιλιγγίρης, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Διονύσης Χατζηδάκης, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Αναστασία Γκαρά, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Χαρίτου, Γιώργος Παπανδρέου, Ιωάννης Δελής, Κώστας Μπούμπας, Σοφία Σακοράφα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood