Τις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές της Ροδόπης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, μετά τον Έβρο και όπως ήταν προγραμματισμένο, και έπειτα και από σχετικό αίτημα της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, συνεχίζοντας σήμερα τις αυτοψίες με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφθηκε από κοινού με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, όλα τα σημεία των αναχωμάτων του ποταμού Λίσσου στα ανατολικά όρια του Δήμου Κομοτηνής, όπου ξεκίνησαν ήδη εργασίες αποκατάστασης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

c21cd1f3 aytopsia 1Ακόμη, στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας με τους πληγέντες Δήμους, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, ο κ. Τσαλικίδης με σχετικό του έγγραφο ζητά την πλήρη αποτύπωση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις  της 12ης Ιανουαρίου, σε οδικές υποδομές στο τοπικό και επαρχιακό δίκτυο, και σε αναχώματα ποταμών και ρεμάτων που βρίσκονται εντός της επικράτειάς τους.

9525d176 aytopsia 1 1