Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες.
received_241445310834834

Ο απολογισμός των επιχειρήσεων του Παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την προηγούμενη εβδομάδα, συνοπτικά:

  • επιχείρησαν 22 Εθελοντές Διασώστες με δύο οχήματα.
  • χρησιμοποιήθηκαν δέκα αντλίες και είκοσι ένα κρεβάτια.
  • διανεμήθηκαν 110 κουβέρτες.
  • χρησιμοποιήθηκε-καταναλώθηκε αρκετό αναλώσιμο υλικό Πρώτων Βοηθειών.

Αναλυτικά:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 

Μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και έγκριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι Εθελοντές Διασώστες ενεργοποιήθηκαν εν όψει των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Ώρα 11:00 μετέβησαν με την Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στον Δήμο ΜαρωνείαςΣαπών πραγματοποιώντας αντλήσεις υδάτων καθ’ υπόδειξη της Π.Υ. Κομοτηνής, ενώ άλλη μια ομάδα, με όχημα 4Χ4 που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής, επιχείρησε σε αντλήσεις στο χωριό Αρίσβη, αλλά και σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένου. Μετά το πέρας των αντλήσεων και περί ώρα 19:30, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε τη δημιουργία ασφαλούς χώρου φιλοξενίας για οκτώ άτομα στο χωριό Μαυρομμάτι, όπου επίσης οι εθελοντές έσπευσαν ανταποκρινόμενοι στην έκτακτη ανάγκη και αναπτύσσοντας κατάλυμα οκτώ κλινών και παρέχοντας κουβέρτες από το Τμήμα τους. 

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρεςΠέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 

Μετά από εντολή του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού, Δρος Αντωνίου Αυγερινού, στις 7 το πρωί εθελοντές διασώστες των Τμημάτων Κομοτηνής και Ξάνθης μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και συγκεκριμένα στο χωριό Κορνοφωλιά για να συνδράμουν στο Τμήμα των εθελοντών Διδυμότειχου στις αντλήσεις υδάτων, ενώ παράλληλα μετέβησαν και στο χωριό Μικρό Δέρειο όπου παρέδωσαν σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, τρόφιμα και κουβέρτες. Παράλληλα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής ζήτησε τη δημιουργία ασφαλούς χώρου φιλοξενίας για δώδεκα άτομα στο χωριό Νέο Σιδηροχώρι, όπου και πάλι οι εθελοντές τοποθέτησαν δώδεκα κρεβάτια και παρείχαν κουβέρτες του Τμήματος. 

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρεςΠαρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 

Συντονισμός κινήσεων με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη 

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 

Εθελοντές Διασώστες του Τμήματος Κομοτηνής μετέβησαν στο χωριό Μαυρομμάτι για τη βοήθεια των κατοίκων να επαναφέρουν τα σπίτια τους στην αρχική κατάσταση προ της καταστροφής, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Κομοτηνής, μετέφεραν και τις δύο ημέρες από σαράντα μερίδες φαγητού για τη σίτιση των πληγέντων, ενδύματα, υποδήματα, εκατό μάσκες και γάντια μιας χρήσης.   

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρεςΣε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές διασώστες του Τμήματος Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστούν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τους εμπλεκόμενους Δήμους, αλλά και όλες τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες για την αγαστή συνεργασία.

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες

Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες Απολογισμός δράσεων Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στις πλημμύρες

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood