Τοψίδης-Επιμελητήρια που μπλοκάρουν τη λειτουργία της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, ζήτησαν ωμή παρέμβαση Άδωνι

Μπλοκάρουν την εξέταση, έγκριση και πληρωμή των αιτήσεων για τη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και την πρόοδο υλοποίησης των 161 νέων επενδύσεων.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΠΕΣΥ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • (Συ)ζήτησαν να αλλάξει ο νόμος για να εκλεγούν και για τρίτη θητεία, γιατί σε λίγους μήνες θα χάσουν τις καρέκλες;

Την “ωμή” παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην αναπτυξιακή εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς όφελός τους, ζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ Τάκης Τοψίδης και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης και Αντώνης Γραβάνης, Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, Καβάλας Μάρκος Δέμπας και Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης.

Αφού εδώ και μήνες (από πέρυσι περίπου τέτοιον καιρό), πότε με “πραξικοπηματικές” αλλαγές των ποσοστών των εταίρων σε γενικές συνελεύσεις που συγκάλεσαν μόνοι τους, και πότε με προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή στη Δικαιοσύνη, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πάρουν τον έλεγχο της αναπτυξιακής εταιρείας της ΑΜΘ και μοιραία μπλόκαραν τη λειτουργία της, σήμερα έφτασαν μέχρι…την Αθήνα και ζήτησαν την ωμή παρέμβαση του Άδ. Γεωργιάδη.

Τοψίδης-Επιμελητήρια που μπλοκάρουν τη λειτουργία της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, ζήτησαν ωμή παρέμβαση ΆδωνιΟι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις ήταν εναντίον τους, όπως απορρίφθηκαν και οι προσφυγές που έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης δύο φορές ο κ. Τοψίδης – από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Ιωάννη Σάββα η πρώτη, και την Επιτροπή του άρθρου 7 η δεύτερη. Είχε προηγηθεί και η προσπάθεια στο περιφερειακό συμβούλιο από τον κ. Τοψίδη να αποτρέψει την εκλογή των μελών της διοίκησης που αυτό εκλέγει, στην οποία επίσης απέτυχε και δόθηκε έτσι το πράσινο φως για τον ορισμό της διοίκησης με επικεφαλής την Πρόεδρο Κατερίνα Ιωαννίδου, ώστε αυτή να πιάσει αμέσως δουλειά. Υπάρχουν άλλωστε, το πρόγραμμα των 90 εκατομμυρίων ευρώ της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που πρέπει να “τρέξει” (22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί) και μοιραία από την έλλειψη Δ.Σ. καθυστερεί η υλοποίηση του, αλλά και τα 161 νέα επενδυτικά σχέδια που περιμένουν να πάρουν οι επιχειρηματίες 18,1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για να προχωρήσουν. Ο κ. Τοψίδης όμως έκανε προσφυγή στη Δικαιοσύνη με Ασφαλιστικά Μέτρα ζητώντας να μην προχωρήσει η ανάληψη καθηκόντων του Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ στο οποίο και ο ίδιος είναι μέλος ως πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου, βάζοντας πάνω απ’ όλα τους προσωπικούς του εγωισμούς και το γεγονός ότι δεν μπορεί να…χωνέψει το οτι έχασε τις εκλογές, και χρησιμοποιώντας δυστυχώς ως “δεκανίκια” τους προέδρους των άλλων επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ. Οι άνθρωποι δηλαδή που υποτίθεται εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, και κόπτονται στα λόγια και τις ανακοινώσεις για τα συμφέροντά τους, είτε όλοι μαζί είτε ο επικεφαλής τους Τάκης Τοψίδης, μπλοκάρουν την εξέταση, έγκριση και πληρωμή των αιτήσεων για τη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και την πρόοδο υλοποίησης των 161 νέων επενδύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ Κατερίνα Ιωαννίδου: Aπό το σύνολο των 25 υπαλλήλων της ΔΕΣΜΟΣ, οι 18 ασχολούνται αποκλειστικά με τη διεκπεραίωση των αιτήσεων της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, και αναγκαστικά μένουν πίσω κάποια άλλα προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρεία. Aνάλογες εταιρείες άλλων Περιφερειών προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού, κάτι που δεν έγινε δυνατό στη ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού στη γενική συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό, η πλειοψηφία που κατέχεται από τα επιμελητήρια και το ΔΠΘ, δεν ενέκριναν τις προσλήψεις παρ’ όλο που υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια, και αποφασίστηκε η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών από το μητρώο αξιολογητών. Ωστόσο, παρά την προσφορά από την ΔΕΣΜΟΣ προς τους αξιολογητές, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απάντηση-ανταπόκριση για συνεργασία”.

Aφού λοιπόν οι κ.κ. Τοψίδης, Αγγελίδης, Γραβάνης, Μωραΐτης, Δέμπας και Γεωργιάδης έκαναν ότι μπορούσαν για να μπλοκάρουν την ΔΕΣΜΟΣ επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν, και επειδή είδαν και απόειδαν, βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα και εν μέσω πανδημίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη από τον οποίο ζήτησαν ωμή παρέμβαση. Διότι δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να πιστέψει πως η συνάντηση αυτή στο γραφείο του έγινε για…το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ενώ δεν συναντήθηκαν μαζί του για πολύ σοβαρότερα θέματα, τώρα σηκώθηκαν και κουβαλήθηκαν έξι πρόεδροι στο γραφείο του ρισκάροντας με τον κορωνοϊό για τον…αστείο λόγο που επικαλούνται στην ανακοίνωση τους, η οποία αναφέρει:

“Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/01 οι έξι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης, Μάρκος Δέμπας και Στέφανος Γεωργιάδης. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους Προέδρους να χαιρετίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της αγοράς και να δεσμεύονται ως προς την τήρηση των μέτρων ώστε να διατηρηθεί η υγειονομική τάξη και το άνοιγμα αυτό να οδηγήσει σταδιακά, αλλά σύντομα, στην ολική επαναφορά της κανονικότητας. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το μέλλον της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΔΕΣΜ-ΟΣ της ΠΑΜΘ. Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και με την βαθιά πεποίθηση ότι αυτή πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτάθηκε πλέον στον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο κος Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ως προς την επίλυση των θεμάτων, τη διασφάλιση της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. και της αποτελμάτωσης της, ώστε αυτή να λειτουργήσει πλέον ουσιαστικά προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας”.

  • (Συ)ζήτησαν να αλλάξει ο νόμος για να εκλεγούν και για τρίτη θητεία γιατί σε λίγους μήνες θα χάσουν τις καρέκλες;

Επειδή δεν αναφέρεται τίποτα στο δελτίο Τύπου, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν επανέλαβαν στον Άδωνι Γεωργιάδη το αίτημά τους να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που προβλέπει μόνο δύο θητείες για τους προέδρους των επιμελητηρίων, ώστε να εκλεγούν στα τέλη του 2021 οι περισσότεροι από αυτούς και για τρίτη θητεία. Γιατί οι Χρ. Τοψίδης, Ν. Αγγελίδης, Στ. Μωραΐτης, Στ. Γεωργιάδης είναι ήδη για δύο θητείες πρόεδροι και μετά από λίγο καιρό θα…χάσουν τις καρέκλες τους και θα είναι πλέον ένα…τίποτα στον συγκεκριμένο χώρο. Κι αυτό, όταν μιλάμε ειδικά για τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Έβρου και την γνωστή…αρχομανία του, είναι ότι χειρότερο.

Αυτό που πρέπει εν κατακλείδι να γνωρίζουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες, είναι ότι ο κ. Τοψίδης και οι “συναγωνιστές” του πρόεδροι των άλλων επιμελητηρίων, μπλοκάρουν επί μήνες τη λειτουργία της ΔΕΣΜΟΣ επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν διοικητικά! Έτσι όμως μπλοκάρουν τόσο την καταβολή των χρημάτων της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όσο και την εξέλιξη με τις 161 νέες επενδύσεις τις οποίες η Περιφερειακή διοίκηση του Χρήστου Μέτιου αποφάσισε να στηρίξει μέσω του ΕΣΠΑ με 18,1 εκατ. ευρώ.

πηγή: evros-news.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood