Ανυπόστατες κατηγορίες και θρασείες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».
Αναφερόμενος στο Καστελλόριζο, σημείωσε σύμφωνα με το skai.gr ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί με απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τουρκία».
Κατελόγισε, δε, στην Ελλάδα, ότι μιλάει για διεθνές δίκαιο αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι, η μειονότητα στη Θράκη».

Ακόμη είπε ότι «παρά την τουρκική πρόσκληση για διάλογο η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθειά της να προκαλέσει την Τουρκία, κάτι που φαίνεται από τα σχόλια του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Daily Sabah, διεμήνυσε πως «αν η Ελλάδα επιμένει να μη συνεργάζεται, τότε η ευθύνη για κάθε ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα βαρύνει τον Αθήνα».

πηγή: kathimerini.gr

επιμέλεια: inkomotini.news