Δυσοίωνα είναι τα πορίσματα βρετανικής έρευνας για την αντοχή του κορωνοϊού Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμη και για όσους πιστεύουν ότι έχουν νικήσει τη νόσο, την ώρα που οι Βρετανοί αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις του πρωθυπουργού τους και ξεχύνονται στους δρόμους ο ένας πάνω στον άλλον.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ έδειξε ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αναρρώσει από Covid-19, επιστρέφουν μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ξανά στο νοσοκομείο, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει σε 140 ημέρες μετά την ίασή του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, από τα 47.780 περιστατικά που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο πανδημικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στην κλινική μέσα σε 140 μέρες, και το 12,3% άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid. Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν, και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφει στο νοσοκομείο. Είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι».

Οι ειδικοί μελετούν τις μακροχρόνιες επιδράσεις της νόσου στον οργανισμό την ώρα που στο Λονδίνο χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο, ο ένας πάνω στον άλλον – ανάμεσά τους και πολλοί μεθυσμένοι – με την αστυνομία να “μοιράζει”.

Τα κρούσματα ανά ημέρα στη Βρετανία είναι περίπου 50.000, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον καθημερινά τους χίλιους.

Στις εντατικές οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής οξυγόνου, με την πληρότητα να αυξάνεται δραματικά.

πηγή: protothema.gr

επιμέλεια: inkomotini.news