“Οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής του Έβρου και της Θράκης έχουν ανάγκη την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου τους προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη θωράκισή του, με τη μορφή νέων επενδύσεων και όχι με τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών”, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων σε ανακοίνωσή της η οποία έχει ως εξής:

“Μετά τα πρόσφατα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, όπου σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και το σύνολο των κατοίκων του ακριτικού Έβρου αντέδρασαν στην οργανωμένη προσπάθεια εισβολής που επιχειρήθηκε στον τόπο μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση, εκ των έσω αυτή την φορά, που αφορά στην αναβάθμιση και ενίσχυση της υπάρχουσας δομής του ΚΥΤ Φυλακίου. Ενέργειες που ουσιαστικά αποσκοπούν στη δημιουργία καινούργιας δομής δίπλα στην ήδη υφιστάμενη, που θα ομοιάζει με πόλη, θα έχει έκταση 72.500 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει πληθώρα χώρων που παραπέμπουν σε μόνιμη εγκατάσταση, όπως σχολεία και χώροι άθλησης. Αυτά δεν αποτελούν εικασίες αλλά προκύπτουν από την από 29-12-2020 πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου ειδικότερα περιγράφονται τα χαρακτηριστικά της νέας δομής και η δυναμικότητά της.

59de619a poths 2Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, πολλά εκ των οποίων αποτελούν προσφυγικούς συλλόγους μη ελληνικών πλέον περιοχών της Θράκης, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα εθνικής ασφαλείας. Τη στιγμή που δημιουργούμε φράχτες για να αναχαιτίσουμε τις ορδές των παράνομων μεταναστών και προσλαμβάνουμε νέους συνοριοφύλακες, ενέργειες που καθώς φαίνεται από μόνες τους δεν αρκούν, δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας δημιουργώντας «αμφιλεγόμενους» θύλακες στην εσωτερική πλευρά των συνόρων μας.

5f816636 ok logotypo thrakikon somateion gia 100 hronia eleytheris thrakisΟι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής του Έβρου ειδικότερα και της ευρύτερης Θράκης γενικότερα, έχουν ανάγκη την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου τους προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη θωράκισή του, με τη μορφή νέων επενδύσεων και όχι με τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Ως εκ τούτου, συντασσόμενοι με το κοινό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας και καταδικάζουμε κάθε κίνηση αναβάθμισης ή επέκτασης της υφιστάμενης δομής του ΚΥΤ Φυλακίου, καλώντας την Πολιτεία να αναιρέσει την από 29-12-2020 πρόσκλησή της”.