Επιστολή Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης σε Μητσοτάκη: “Σταματήστε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου”

Επιστολή Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης σε Μητσοτάκη: "Σταματήστε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου".
evros_mat_allodapoi

“Ως νέοι ακρίτες αυτού του τόπου σας δηλώνουμε ότι στον Έβρο δεν χωράνε πολιτικές οι οποίες μπορεί να δώσουν διαφορετικά μηνύματα ή να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες οι οποίες θα επιφέρουν αβεβαιότητα στους υπερασπιστές του και στους κατοίκους του”, τονίζει μεταξύ άλλων η  Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να επεκτείνει και αναβαθμίσει το Κέντρο Υποδοχής και Φύλαξης μεταναστών και προσφύγων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με το σκεπτικό, όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, οτι πρόκειται για “ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων”.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριε Πρωθυπουργέ. Όπως γνωρίζετε, σύσσωμος ο λαός του Έβρου, διαμέσου των πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών, και άλλων φορέων, σας έχει διαμηνύσει και επεξηγήσει σε όλους τους τόνους την πλήρη αντίθεσή του στην οποιαδήποτε ίδρυση ή επέκταση δομής μεταναστών, με επιχειρήματα που δεν μπορούν να αντικρουστούν με κάθε κοινή λογική.

Το Σωματείο μας επί μια δεκαετία δηλώνει και επεξηγεί την πάγια θέση αντίθεσης σε οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης και διαμονής μεταναστών στον νευραλγικό χώρο της Θράκης και ειδικά στην οριογραμμή του Έβρου, η οποία αποτελεί την πρώτη και κύρια αμυντική, αποτρεπτική γραμμή εισροής παράνομων μεταναστών στα εθνικά μας σύνορα αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Σύνορα που εσείς ο ίδιος δώσατε την εντολή ισχυρής φύλαξής τους στην εαρινή ενορχηστρωμένη προσπάθεια παραβίασης τους, που εσείς ο ίδιος θωρακίζετε με την κατασκευή σύγχρονων αποτρεπτικών έργων και προσλήψεις προσωπικού, και που εσείς ο ίδιος κατά την επίσκεψή σας με την Ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο αναδείξατε παγκοσμίως ένα ζήτημα δεκαετιών.

Στα σύνορα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, και όλοι οι πολίτες, μάχονται καθημερινά ως νέοι ακρίτες στο καθήκον της φύλαξής τους. Ως νέοι ακρίτες αυτού του τόπου σας δηλώνουμε ότι στον Έβρο δεν χωράνε πολιτικές οι οποίες μπορεί να δώσουν διαφορετικά μηνύματα ή να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες οι οποίες θα επιφέρουν αβεβαιότητα στους υπερασπιστές του και στους κατοίκους του.

Για αυτό Κύριε Πρωθυπουργέ, θεωρούμε αναγκαία και άμεση την ανάκληση της απόφασης αναβάθμισης-επέκτασης των δομών ταυτοποίησης και προαναχώρησης του βόρειου Έβρου, έτσι ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο που επιτελούμε και να επανέλθει η ηρεμία καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών Εβριτών. Εμείς ως ακρίτες δώσαμε τις απαντήσεις μας όταν η Πολιτεία μας χρειάστηκε, τώρα απαιτείται η δική σας βούληση να σταματήσει τη δημιουργία αυτής της δομής που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο μέλλον”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood