Και η μεγάλη στιγμή έφτασε. Σε λίγες μέρες, προς το τέλος του μήνα, το νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του.
Όλα δείχνουν πως θα αφήσει…όνομα στην πόλη, καθώς δημιουργήθηκε με τις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές αντιλήψεις, έτσι όπως τις βλέπουμε κυρίως στο εξωτερικό!
Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, “επιλέξαμε την ελληνική λέξη “όνομα” ως το όνομα του ξενοδοχείου, γιατί εκφράζει ιδανικά την έννοια της προσωποποίησης. Όπως κάθε όνομα είναι μοναδικό σε σχέση με τον άνθρωπο που το φέρει, έτσι και το ξενοδοχείο προσαρμόζεται και μεταμορφώνεται για να ταιριάζει απόλυτα στην ταυτότητα αυτού που το επιλέγει”.
Το “ONOMA HOTEL” είναι πέντε αστέρων και βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου, παραδίπλα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Πίσω από τις 83 πόρτες του υπάρχουν οκτώ κατηγορίες δωματίων, ενώ τα κρεββάτια του είναι συνολικά 164.
Καθώς απευθύνεται κυρίως στη γενιά των millennials (άτομα γεννημένα τις δεκαετίες ογδόντα και ενενήντα), προφέρει την αντίστοιχη αισθητική και υπηρεσίες. Όλοι οι χώροι του έχουν μοντέρνες γραμμές και σχεδιασμό, δημιουργώντας την ανάλογη αίσθηση. Στόχος των δημιουργών του είναι να προφέρει στους πελάτες του όχι μόνο άνετη φιλοξενία, αλλά κυρίως εμπειρίες, ενίοτε προσωποποιημένες.
To “ONOMA HOTEL” εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που το βλέπει κανείς, με τις φωτεινές στήλες Led που περικυκλώνουν την είσοδό του, αλλάζοντας συνεχώς χρώματα και μηνύματα.
Στο ισόγειο υπάρχει μπαρ για καφέ και ποτό, καθώς και εστιατόριο, με την κάρτα του να ρέπει προς το street food, και τιμές λογικές.
Ο ημιώροφος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ενισχύει τη διάθεση των millennials και των νεότερων για κοινωνικοποίηση, παιχνίδι ή χαλάρωση. Ο χώρος διαθέτει μεγάλη βιβλιοθήκη, θέσεις για εργασία στον υπολογιστή, παιχνίδια, γυμναστήριο, ακόμη και…μπασκέτα για ένα γρήγορο μονό με την παρέα ή άλλους πελάτες του ξενοδοχείου.
Υπάρχουν τέσσερις συνεδριακές ή και άλλων χρήσεων αίθουσες που μπορούν να ενωθούν σε μία. Ωστόσο δεν είναι από τους συνηθισμένους συνεδριακούς χώρους, καθώς δεν υπάρχει αυστηρή διάταξη των καθισμάτων αλλά μια γενικότερη χαλαρότητα που ταιριάζει στις νεότερες ψηφιακές ηλικίες.
Στο roof garden υπάρχει πισίνα και μεγάλο μπαρ. Φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο ωραία στέκια του καλοκαιριού και να έχει ενεργό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Κοντολογίς, το “ONOMA HOTEL”, με τη νεανική προχωρημένη διάθεσή του, υπόσχεται πως όποιος το επιλέξει, είτε για να διαμείνει, είτε για ένα ποτό, φαγητό ή κάποια εκδήλωση, θα…περάσει καλά!
Το “ONOMA HOTEL” αποτελεί μέλος της αλυσίδας των ANATOLIA HOTELS με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες βίλες σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Μύκονο και Λευκάδα.
  • Πληροφορίες: www.onomahotel.com
  • Συντελεστές: Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Κουλουκούρης και Συνεργάτες
  • Interior Design: Makridis Associates Architects
  • Η/Μ: EMDC
πηγή: Omorfa Taxidia
Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia & ONOMA HOTEL – Ελήφθησαν πριν την τελική διαμόρφωση των χώρων, η οποία ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.