Η πανδημία προκάλεσε τη ματαίωση της αρτοκλασίας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης που τελεί κάθε χρόνο για την εορτή του Πολιούχου των Ιωαννίνων, Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων (17/1), στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.

“Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η μάχη κατά της Covid-19 έχει καταστεί παγκόσμια προτεραιότητα”, σημειώνει ο Πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Τζαμπάζης, και υπογραμμίζει: “Για τους Ηπειρώτες της Ροδόπης η εορτή αυτή είναι θεσμός. Εξάλλου οι πρώτοι Ηπειρώτες που βρέθηκαν στη Ροδόπη προσέφεραν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, εικόνα του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, η οποία έχει ιστορηθεί τον 19ο αιώνα. Ακόμη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου, το οποίο κάθε χρόνο – εκτός από φέτος – εκτίθεται για προσκύνηση”.

Ο σύλλογος φέτος πραγματοποίησε μόνο τον στολισμό της εικόνας τιμώντας τον  Άγιο, “μέχρι να έρθουμε πάλι στην κανονικότητα”, όπως αναφέρει ο κ. Τζαμπάζης, ευχόμενος σε όλους “χρόνια πολλά, η ευλογία του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων να σκεπάζει όλους”.