ΚΚΕ: “Επείγει η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Ροδόπη”

Επίσκεψη κλιμακίου στις Σάπες: "Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων".
Συνάντηση με Ντ Χαριτόπουλο

“Εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων που με βάση και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. τοποθετούν την αντιπλημμυρική προστασία στον κάλαθο των «μη επιλέξιμων έργων”, διαπίστωσαν τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ που περιόδευσαν στις πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης.  

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Δελή, τον Γραμματέα της Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Διονύση Κλάδη, και τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, πραγματοποίησε συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.
Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τους δημάρχους Ορεστιάδας, Σουφλίου και Μαρώνειας-Σαπών, Βασίλη ΜαυρίδηΠαναγιώτη Καλακίκο και Ντίνο Χαριτόπουλο αντίστοιχα.
Στη συνάντηση με τον κ. Χαριτόπουλο στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών όπου τουλάχιστον εξήντα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα απότομη επιδείνωση του καιρού που οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν πως θα πλήξει την περιοχή, τη συζήτηση απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι συνολικότερες αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων, πέρα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Ο δήμαρχος μετέφερε τις ανησυχίες του για την πρόχειρη αποκατάσταση του αναχώματος του Παμφόρου, από όπου και πέρασε ο αγωγός TAP. Παράλληλα συζητήθηκε η απουσία ολοκληρωμένης εκτίμησης των επιπτώσεων που απορρέουν από την εγκατάσταση των πολυάριθμων ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της περιοχής.
Ο κ. Δελής τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει εκ νέου συνολικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης, καθώς μεγάλο κομμάτι των αναχωμάτων του ποταμού είχε κατασκευαστεί αρκετές δεκαετίες πριν και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, πράγμα που επιβεβαιώνουν και τα αλλεπάλληλα πλημμυρικά φαινόμενα που απειλούν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων”.
ΚΚΕ: "Επείγει η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στη Ροδόπη"Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε: “Βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα γύρω από τις τελευταίες καταστροφές στην περιοχή. Είναι προφανές ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο σχετικός σχεδιασμός είναι επείγοντα ζητήματα τα οποία δεν χωράνε αναβολή. Πρέπει να προτεραιοποιηθούν άμεσα και να επανασχεδιαστούν. Να ξεκινήσουν επιτέλους να υλοποιούνται, να μη μένουν μονάχα στις μελέτες με την ανάλογη χρηματοδότηση, μαζί φυσικά με τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για την καταγραφή και κάλυψη των ζημιών και καταστροφών των περιουσιών, των σπιτιών, του ζωικού κεφαλαίου που άφησε πίσω της η νεροποντή”.
Όπως δεσμεύτηκε, δε, “είναι ζητήματα τα οποία το ΚΚΕ θα τα παλέψει και με τις Οργανώσεις του εδώ στην περιοχή και φυσικά θα τα προβάλει και θα τα διεκδικήσει και στη Βουλή με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood