Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο Μαυρομμάτι

Ο Δήμος Kομοτηνής με τις υπηρεσίες του στηρίζει τους πληγέντες στον οικισμό Μαυρομάτι, τόσο στην καθημερινότητά τους, με στέγη, τροφή, ρουχισμό, όσο και στην καταγραφή των ζημιών αλλά και την αποκατάσταση του χωριού.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ
Ο Δήμος Kομοτηνής με τις υπηρεσίες του στηρίζει τους πληγέντες στον οικισμό Μαυρομάτι, τόσο στην καθημερινότητά τους, με στέγη, τροφή, ρουχισμό, όσο και στην καταγραφή των ζημιών αλλά και την αποκατάσταση του χωριού.
Συνεργεία του Δήμου αποτελούμενα από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Καθαριότητας, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο Μαυρομάτι και παρεμβαίνουν με μηχανήματα, όπως φορτωτής, εκσκαφέας-φορτωτής, μικρός φορτωτής, ανατρεπόμενο φορτηγό και υδροφόρα, προκειμένου να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των κατοίκων και την επιστροφή στα σπίτια τους, με ασφάλεια.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΣήμερα 15 Ιανουαρίου, επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής αποτελούμενη από τις Διευθύνσεις Κοινωνικών Πολιτικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών Υπηρεσιών, με τον συντονισμό του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κατέγραψε τις ζημιές που προκλήθηκαν στις κατοικίες, σε οικοδομικά στοιχεία και οικοσκευή. Η πρώτη καταγραφή των ονομάτων ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου αλλά δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση στα πλημμυρισμένα σπίτια η οποία επετεύχθη σήμερα.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΣτις 14 Ιανουαρίου κατατέθηκαν 14 αιτήσεις κατοίκων που διεκδικούν αποζημιώσεις. Σήμερα επετεύχθη η συνολική καταγραφή των ζημιών. Η επιτροπή θα συντάξει έκθεση μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών θα αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα δικαιολογητικά για να δρομολογηθεί η οικονομική στήριξη των κατοίκων από την ελληνική πολιτεία.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΟ δρόμος των αποζημιώσεων άνοιξε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Κοινότητα Νέου Σιδηροχωρίου όπου υπάγεται το Μαυρομάτι, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κομοτηνής.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΕπίσης, από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, ο Δήμος Κομοτηνής δρομολόγησε με τις υπηρεσίες του τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες στο Μαυρομάτι από την Οικονομική Επιτροπή.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΠαρόντες στον οικισμό είναι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι μαζί με τα συνεργεία του Δήμου συνέβαλαν στην προετοιμασία του θερμαινόμενου χώρου φιλοξενίας των κατοίκων στον Μορφωτικό Όμιλο Νέου Σιδηροχωρίου. Εκεί ετοιμάστηκαν 12 κρεβάτια ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχουν κουζίνα και WC. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να επανέλθουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους προσφέρονται σε καθημερινή βάση 48 γεύματα και εμφιαλωμένα νερά. Οι εθελοντές μαζί με τα στελέχη του Δήμου βοηθούν παράλληλα τους πληγέντες να απομακρύνουν έπιπλα και αντικείμενα από τα σπίτια τους.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο ΜαυρομμάτιΕπίσης, το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται κοντά στους κατοίκους παρέχοντας κουβέρτες, ρουχισμό και φαρμακευτική κάλυψη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, στις 14 Ιανουαρίου εργαζόμενοι του Προγράμματος προχώρησαν στην καταγραφή των αναγκών σε ρουχισμό και φάρμακα τα οποία παρέδωσαν σήμερα στους κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής στην προετοιμασία γευμάτων.
Έκτακτο οικονομικό βοήθημα από τον Δήμο Κομοτηνής στους πληγέντες στο Μαυρομμάτι
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood