Μία ακόμη θρασύτατη τουρκική πρόκληση – μετά και από εκείνη της ημέρας των Θεοφανείων όταν τουρκική ακταιωρός όπλιζε πολυβόλα απέναντι από ελληνικά ψαροκάικα – σημειώθηκε σήμερα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Τουρκική ακταιωρός ξανά, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πέρασε από το ελληνικό αλιευτικό σε απόσταση αναπνοής!

55e1345c screenshot 798Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρισκόταν και περιπολικό σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που προσπάθησε να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρό.

Στο βίντεο καταγράφεται με σαφήνεια η προκλητικότητα αλλά και η επικινδυνότητα των τουρκικών ενεργειών που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα «γαλλικά» τους κατά των Τούρκων.

Όπως μεταδίδει η Δημοκρατική της Ρόδου, τα τουρκικά σκάφη ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου.

Πηγή: www.dimokratiki.gr