Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τ.Ε. Ροδόπης, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά των Δήμων Μαρώνειας-Σαπών και Αρριανών Ν. Ροδόπης τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του κόμματος με τον δήμαρχο Μαρώνειας–Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, ενημερώθηκε για την πορεία καταγραφής των ζημιών, για τη διαδικασία ανακήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και για τις ανάγκες έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.

6dc58854 dsc 0002Σπίτια πλημμυρισμένα με κατεστραμμένο οικιακό εξοπλισμό, καταστροφές σε αποθηκευμένα καπνά, ζωικό κεφάλαιο κ.ά. είναι η εικόνα της επόμενης μέρας.

e583412d dsc 0031Όπως μετέφεραν οι κάτοικοι που μίλησαν με τα μέλη του κόμματος, έχουν αντιμετωπίσει και μέσα στην τελευταία πενταετία ανάλογες καταστροφές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ορισμένες οικογένειες που ζουν κοντά στον ποταμό Λίσσο ο οποίος και υπερχείλισε, ζουν με τον φόβο των πλημμυρών κάθε χρόνο.

eedc53cd dsc 0053Τα μέλη του ΚΚΕ ανέδειξαν την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων αποζημιώσεων στο 100% όλων των ζημιών, αλλά και ολοκληρωμένων μελετών και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Ροδόπη.