Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μαυρομμάτι

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης βρέθηκε έγκαιρα στον οικισμό διαπιστώνοντας την έκταση του προβλήματος εξ αιτίας της πρωτοφανούς βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου του νερού.
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ

Tο χωριό Μαυρομμάτι έζησε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από τη χθεσινή κακοκαιρία και δέκα σπίτια αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης βρέθηκε έγκαιρα στον οικισμό διαπιστώνοντας την έκταση του προβλήματος εξ αιτίας της πρωτοφανούς βροχόπτωσης και του μεγάλου όγκου του νερού.

Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ΜαυρομμάτιΧάρη στη σημαντική βοήθεια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκε από το σπίτι του όπου είχε εγκλωβιστεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που στη συνέχεια μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής και ακολούθως φιλοξενείται σε δομή του Δήμου. Εκεί εξυπηρετούνται και δέχονται φροντίδα από κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης, τους παρέχονται γεύματα από τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε δέκα σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν μέχρι την απομάκρυνση των νερών. Οι ένοικοι των σπιτιών ρωτήθηκαν εάν ήθελαν αν φιλοξενηθούν σε δομές του Δήμου και οι ίδιοι προτίμησαν να διαμείνουν στο τέμενος του χωριού, όπου ο Ερυθρός Σταυρός τους διένειμε κουβέρτες. Από χθες 12 Ιανουαρίου, τους προσφέρονται γεύματα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής μέσω catering. Τα γεύματα το Σαββατοκύριακο θα μεταφέρονται από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ΜαυρομμάτιΣήμερα, επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής αποτελούμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, και της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών, βρέθηκε στο Μαυρομμάτι για να γίνει η αποτίμηση και η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Στόχος της καταγραφής είναι οι κάτοικοι να λάβουν πλήρη αποζημίωση με βάση και την έκθεση που θα συνταχθεί. Η συγκεκριμένη έκθεση συντάσσεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής και αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι πληγέντες κάτοικοι προηγούμενα οφείλουν να καταθέσουν αίτηση στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καταγράφοντας τα άτομα που διαμένουν στο σπίτι.

Επίσης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, έστειλε έγγραφο προς την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να οριοθετηθεί η συγκεκριμένη πληγείσα περιοχή. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι έχουν καταστραφεί οικοσκευές και δομικά στοιχεία σε κατοικίες και αποθήκες, προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες στα παρόχθια αναχώματα αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης το αρδευτικό αντλιοστάσιο κοντά στο Μαυρομμάτι έχει κατακλυστεί από νερό. Τέλος, αναφέρονται ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις κοντά στις όχθες των ποταμών Λίσσος και Βοζβόζης, στις περιοχές Παραδημή, Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνιο, Νέο Σιδηροχώρι, Καλαμόκαστρο, Μαυρομμάτι, Νέα Αδριανή, Καλλίστη, Παγούρια, Πόρπη, Γλυφάδα, και έχουν προκληθεί ζημιές σε ποιμνιοστάσια.

Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μαυρομμάτι Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μαυρομμάτι Αίτημα Δήμου Κομοτηνής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μαυρομμάτι

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood