Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»

"Να καταγραφούν το ταχύτερο δυνατόν οι ζημιές".
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου πλημμύρες Ροδόπη (4)

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε σήμερα τους οικισμούς Μαυρομάτι του Δήμου Κομοτηνής, Λοφάριο και Τσιφλικάκι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, Μικρό Πιστό και Λύκειο του Δήμου Αρριανών, που επλήγησαν χθες από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνομίλησε με τους κατοίκους, τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αρριανών Αλή Ενγκίν, και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Λυκείου και Μαυροματίου.

Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»Ο βουλευτής εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες, και άκουσε με προσοχή από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους τα προβλήματα που προκάλεσαν οι χθεσινές πλημμύρες.

Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»Σε δήλωση του τόνισε: «Ακραία καιρικά φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών και το σπάσιμο αναχωμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να προκληθούν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στις υποδομές Δήμων όπως δίκτυα ύδρευσης, αντλιοστάσια, οδικό δίκτυο, κ.ά. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να κηρύξει τη Ροδόπη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, όπως και οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»Να καταγραφούν το ταχύτερο δυνατόν οι ζημιές που υπέστησαν οικίες, οικοσυσκευές, αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, κ.ά. Να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για να καταγραφούν οι ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, κηπευτικών, θερμοκηπίων, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο. Να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές των Δήμων, οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης κ.ά.

Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»Υπάρχει ανάγκη εκπόνησης ενός νέου σχεδίου αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων στην εποχή της κλιματικής αλλαγής από την κυβέρνηση και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα έντονα φαινόμενα. Είναι ανάγκη η Ροδόπη να θωρακιστεί με αντιπλημμυρικά έργα, να διευθετηθούν οι ποταμοί που τη διασχίζουν, και να επανεξεταστεί η ανθεκτικότητα των αναχωμάτων».

Χαρίτου: «Βαρύτητες κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood