Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821

Μιλά μεταξύ άλλων και για το εάν υπήρχαν κρυφά σχολειά αλλά και για την απόφαση του Γρηγόριου Ε’ να αποκηρύξει την Eπανάσταση.
συνέντευξη 2 - Αντιγραφή

Ο καταλυτικός ρόλος της Εκκλησίας και η συμβολή της στην Επανάσταση του 1821, θα απασχολήσει το νέο επεισόδιο της μεγάλης αφιερωματικής σειράς του OPEN «…και εγένετο Ελλάς», την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 23:45. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον Γιώργο Σαρρή και στην εκπομπή, αναφέρεται στον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στην ελληνική Επανάσταση.

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821Ακόμη, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του καναλιού, “μιλά για το εάν υπήρχαν κρυφά σχολειά αλλά και για την απόφαση του Γρηγόριου Ε’ να αποκηρύξει την Eπανάσταση. Περιγράφει ιστορίες για τον Αθανάσιο Διάκο και μιλάει για τους κληρικούς που συμμετείχαν στην Επανάσταση. Εξηγεί, ακόμα, γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης”.

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821Από απλούς κληρικούς έως τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ όλοι έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να πετύχει ο αγώνας. Δύο σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας που έδωσαν τα πάντα για τον αγώνα, είναι ο Γρηγόριος Δικαίος Παπαφλέσσας και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως  Γρηγόριος Ε’. Στο  στούντιο ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Οθωμανολόγος, που αναλύει την προσωπικότητα του Γρηγόριου Δικαίου Παπαφλέσσα, και αναφέρεται και στον απαγχονισμό του Πατριάρχη Γρηγόριου Ε’.

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821Την αφιερωματική εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαρρής. Μαζί του στο στούντιο, οι Ιστορικοί Γιώργος Θεοδωρίδης και Νίκος Ζέρβας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood