Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του οικισμού του Λοφαρίου με μέριμνα για τη φροντίδα των κατοίκων του και ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Λίσσος Λοφάριο

Με προγραμματισμό και άμεσα, κινήθηκε χθες ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο παρεμβάσεων αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινόμενων και προβλημάτων που εμφανίσθηκαν στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου και σε όλους τους οικισμούς του, από το πρωί, λόγω της ιδιαίτερης έντασης των βροχοπτώσεων και της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερών από τα ορεινά προς τα πεδινά.

Με την άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, του Δημάρχου, των αιρετών σε θέσεις ευθύνης, και των υπαλλήλων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτικής προστασίας και ιδιωτών που κλήθηκαν με μηχανήματα, αναπτύχθηκε ένα σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων που είχε ως αποτέλεσμα την έγκυρη και έγκαιρη προστασία πολιτών, ζωικού κεφαλαίου και περιουσιών, την αντιμετώπιση εκτεταμένων πιθανών καταστροφών, και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του τοπικού οδικού δικτύου και της κυκλοφορίας σε αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του οικισμού του Λοφαρίου με μέριμνα για τη φροντίδα των κατοίκων του και ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για τη μετακίνηση των μαθητών από τους γύρω οικισμούς που εγκλωβίστηκαν στις Σάπες, καθώς και για τη σίτιση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών παραμένουν κλειστά και σήμερα 13 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος επικοινώνησε άμεσα και ενημέρωσε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Παράλληλα ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και ανακήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμος Μαρωνείας–Σαπών σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις του συνεργάστηκε άψογα με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δασαρχείο και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τα στελέχη των οποίων και ευχαριστεί.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας από τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood