Συνάντηση με αντικείμενο την Αλιεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη.

Ταυτόχρονα ήταν μια ευκαιρία γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέα Καραγιώργη.

d99b8ef8 karagiorgis gkaranis diamantakisΟ Δήμαρχος μετέφερε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, τόσο να αφουγκραστεί τα προβλήματα των αλιέων όσο και να εξετάσει τη δυνατότητα επίλυσής τους. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων για την κατασκευή δυο πλωτών προβλητών στο Λιμάνι Φαναρίου, καθώς ο χώρος ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο κ. Καραγιώργης μίλησε για τον φάκελο που ετοιμάζεται προς κατάθεση τον Μάρτιο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας Και Θάλασσας 2014 – 2020 που περιλαμβάνει 56 υποέργα. Τόνισε την πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να συνεργαστεί με τους Δήμους για την ανάπτυξη όλων των παραλιακών ζωνών και έδωσε έμφαση στον αλιευτικό τουρισμό και γενικά τον τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί σε παράκτιες ζώνες.

213f9b9c syskepsi 2Ο Δήμαρχος μετέφερε στον Πρόεδρο των Αλιέων Κ. Διαμαντάκη τη σκέψη να γίνουν παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν μέσα από την αλιευτική δραστηριότητα το τουριστικό προϊόν της περιοχής, για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και τους ισχύοντες περιορισμούς.

Στο αίτημα του κ. Διαμαντάκη για εκβάθυνση του λιμανιού ο κ. Γκαράνης απάντησε ότι θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος, έχοντας και τη στήριξη του Λιμενικού. Επί του ιδίου θέματος και ο κ. Καραγιώργης δήλωσε πως θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, ειδικά στο σκέλος της βυθομέτρησης με αρωγό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

476ebcb9 syskepsi 1Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Επαγγελματιών Παράκτιων Αλιέων του Δήμου Κομοτηνής Κώστας Διαμαντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης, ο Λιμενάρχης Πόρτο Λάγους Ευάγγελος Σακκόπουλος και ο Προϊστάμενος Λιμενικού Φυλακίου Φαναρίου Κώστας Τρακαλιαρούδης.