Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου» στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το έργο, προϋπολογισμού 780.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είχε προαναγγελθεί κατά τη σύσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στην Κομοτηνή τον περασμένο Οκτώβριο.

ea4d7873 img 1713 1068x801 1Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς τετράμηνου, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου.

To έργο περιλαμβάνει:

• Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα, επιφάνειας περίπου 7.000 τ.μ.

• Εναρμόνιση με τις προδιαγραφές της IAAF, της Λίμνης για τα Στιπλ και των σκαμμάτων αλμάτων μήκους, τριπλούν, ύψους και επί κοντώ.

• Αντικατάσταση των δύο βαλβίδων σφαιροβολίας και δισκοβολίας/σφυροβολίας, καθώς και προμήθεια κλωβού.

• Οκτώ νέους αναστρεφόμενους βατήρες αλμάτων μήκους, και δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ.

• Διαχωριστικό κράσπεδο στο όριο μεταξύ της πρώτης διαδρομής του ταρτάν και της κονίστρας.

611be979 134524202 425684002120704 3265686508519220552 n 1Συγχρόνως, σε συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Αναπτυξιακή Ροδόπης και τη Διοίκηση του Σταδίου, αρχίζει και η εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης για τη γενική ανάπλαση των εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • Εγκατάσταση προκάτ κερκίδας οκτακοσίων θέσεων στη νότια πλευρά και τη διαμόρφωση αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα.
  • Την τοποθέτηση συνθετικού ή φυσικού χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο.

Στόχος, όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί ο κ. Αυγενάκης, είναι «να αποδοθεί το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στην αθλητική κοινωνία της ακριτικής περιοχής, αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο, ικανό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της αθλητικής οικογένειας και να φιλοξενεί διοργανώσεις στίβου».

Η ολοκλήρωση των παραπάνω θα σημάνουν κατά τον κ. Γαβριηλίδη οτι “επιτέλους θα μπορούμε να αναλάβουμε διοργανώσεις στίβου, κάτι πολύ ωφέλιμο για την πόλη μας όταν θα επιστρέψουμε με το καλό στην κανονικότητα”.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τη Διοίκηση, όπως εργασίες συντήρησης, απολυμάνσεις λόγω covid, εργασίες αναβάθμισης των γηπέδων μπάσκετ, προσλήψεις προσωπικού, εργασίες ανακατασκευής των γηπέδων τένις (θυμηθείτε εδώεδώεδώεδώ και εδώ).

933981f0 img 1729