Το επεισόδιο που σημειώθηκε ανατολικά των Ιμίων ανήμερα των Θεοφανείων, όταν ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια περιπολίας, αποτυπώνει βίντεο-ντοκουμέντο.

Το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί τους Έλληνες ψαράδες και οι άνδρες που επιβαίνουν σε αυτό οπλίζουν 50άρι πολυβόλο πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γεμίζουν με σφαίρες, είκοσι μόλις μέτρα από τα καΐκια των Ελλήνων ψαράδων.

«Πενηντάρι είναι, να και οι σφαίρες», ακούγονται να λένε οι ψαράδες, που πάντως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να καταγράφουν με τα κινητά τους την τουρκική προκλητικότατη ενέργεια. Όταν το τουρκικό σκάφος περνά πολύ δίπλα από το ελληνικό αλιευτικό οι Έλληνες ψαράδες αναρωτιούνται «Τώρα τι κάνει; Να μας πνίξει θέλει;» και χαιρετούν με γέλια και διατηρώντας την ψυχραιμία τους.

34c2355f tourkoi aktofylaki23Το υλικό καταγράφει και την παρενόχληση που υπέστη περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κω, τύπου RANFAR, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και αποτελεί δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών, και το οποίο σύμφωνα με το Λιμενικό υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

πηγή: protothema.gr