Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη “Πολιτεία Καινοτομίας” της Ελλάδας

Επένδυση μέσω ΣΔΙΤ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας και προσελκύει ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Με τη δημοσίευση του πρώτου τεύχους του διαγωνισμού και την εκκίνηση της διαδικασίας για ανάδειξη αναδόχου, δρομολογείται η ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας “ΧΡΩΠΕΙ” στην Αθήνα, μέσω ΣΔΙΤ, και η μετατροπή της σε “Πολιτεία Καινοτομίας”, σε έναν πολυδύναμο χώρο όπου θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ώσμωση μεταξύ επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει ήδη εκπονήσει τη μελέτη και το επιχειρηματικό πλάνο (business plan), βάσει του οποίου η επένδυση θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.

Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της ΕλλάδαςΚατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον χώρο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: “Όλες οι σημαντικές πρωτεύουσες έχουν έναν αντίστοιχο πόλο καινοτομίας, και ο χώρος εδώ προσφέρεται – και λόγω της ιστορίας του και λόγω της γεωγραφίας του και λόγω της θέσης του. Πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια, όταν θα κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ του τι υπήρχε και του τι θα δημιουργηθεί, θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δρομολογήσαμε με τόσο μεγάλη ταχύτητα αυτή την εμβληματική προσπάθεια στον τομέα της καινοτομίας, που ουσιαστικά είναι και η γέφυρα που πρέπει να διασχίσει η πατρίδα μας για να κατακτήσει το μέλλον. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Το γεγονός ότι επί σχεδόν σαράντα χρόνια αυτός ο χώρος στο κέντρο της Αθήνας παρέμενε πρακτικά εγκαταλελειμμένος, λέει πολλά για την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του. Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ώστε να δρομολογηθεί αυτό το σημαντικό έργο, να δημιουργηθεί σε αυτόν τον χώρο μία πραγματική Πολιτεία Καινοτομίας”.

Η δημιουργία της πρώτης “Πολιτείας Καινοτομίας” στην Ελλάδα υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Συμβάλει στην ανάδειξη της χώρας σε προορισμό για την καινοτομία στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύει την απασχόληση σε κλάδους υψηλής ειδίκευσης, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναστροφή του brain drain, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε τομείς που μπορούν να παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας“Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε που είστε εδώ μαζί μας σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι με τον κύριο Δήμα και τον κύριο Παπαθανάση τρέξαμε πάρα πολύ γρήγορα τις διαδικασίες. Ξέρει ο Χρίστος ότι ήταν στην αρχή πιο μπερδεμένο από ό,τι φαίνεται. Αλλά θεωρήσαμε ότι το όραμα που είχατε πει τις προγραμματικές δηλώσεις, να φτιαχτεί στην Αθήνα ένα κέντρο καινοτομίας, έπρεπε να γίνει πράξη γρήγορα. Ο χώρος είναι εξαιρετικός, και να πω για τον κύριο Πρέσβη, που είναι εδώ και τον ευχαριστώ, ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να έρθουν εδώ και να επενδύσουν“, ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο κτηριακό συγκρότημα της «ΧΡΩΠΕΙ», που αγγίζει σε εμβαδόν τα 17.900 τετραγωνικά μέτρα, ήταν αναξιοποίητο από τη δεκαετία του 1980 όταν διέκοψε τη λειτουργία του έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα «ζωής».

Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας“Είναι ένα εμβληματικό έργο επειδή εδώ πέρα στοχεύουμε να φιλοξενεί τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστούς, για να γίνει ένας χώρος συνεργείων, φυσική έδρα καινοτομίας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμων υπηρεσιών ή ακόμα και καινοτόμων διαδικασιών. Υπάρχει σε αρκετές χώρες του κόσμου. Φιλοδοξία μας είναι να γίνει σημείο αναφοράς, φυσική έδρα της χώρας για την καινοτομία αλλά και σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη”, δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Το όλο σχέδιο για την αξιοποίηση της παλιάς μονάδας και την ανάπτυξη της “Πολιτείας Καινοτομίας”, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε σε διάστημα λιγότερο του 1,5 έτους.

“Κατά τη διάρκεια του 2020 ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπει κανείς την ανάπτυξη στον τομέα των ελληνικών startup και το ενδιαφέρον που έχει κεντρίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η προοπτική να οικοδομήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών γύρω από αυτό το κέντρο. Εμείς έχουμε εμπειρία, έχοντας κάνει το ίδιο στο Σικάγο, στο Λος Άντζελες, κατά μήκος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή λοιπόν είναι μια εκπληκτική βάση, ενώ έχουμε και πραγματική δυναμική πλέον», επεσήμανε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey Pyatt.

Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της ΕλλάδαςΕδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της ΕλλάδαςΕδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας Εδώ θα δημιουργηθεί η πρώτη "Πολιτεία Καινοτομίας" της Ελλάδας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood