Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Παρατηρητής της Θράκης”, ο Εκπαιδευτικός Οδηγός “Υποστήριξη και ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία – Ένας χρηστικός οδηγός για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο”, του Θεόδωρου Φλωρίδη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Οδηγός παρέχει χρήσιμες συμβουλές για μια ασφαλή υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, τόσο στον σχολικό χώρο όσο και στο σπίτι.
Περιγραφή βιβλίου
Η πρόληψη των ατυχημάτων στην ειδική αγωγή δεν διαφέρει σημαντικά από την πρόληψη στη γενική εκπαίδευση. Ωστόσο, ο εντοπισμός των κινδύνων και η αποτροπή των ατυχημάτων στους μαθητές με αναπηρία, δεν συνυφαίνονται με εκείνους που αφορούν στους υπόλοιπους μαθητές, λόγω της μοναδικότητας και του ιδιαίτερου προσωπικού προφίλ του κάθε παιδιού με αναπηρία. Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν σύντομο οδηγό για την υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία, με στόχο την αποτροπή κινδύνων και την πρόληψη των ατυχημάτων στα γενικά και ειδικά σχολεία. Στο βιβλίο εξετάζονται οι βασικές αρχές πρόληψης και αναφέρονται μέτρα στήριξης των μαθητών με αναπηρίες που οφείλει να γνωρίζει και να λαμβάνει υπ’ όψιν του κάθε εργαζόμενος στην εκπαίδευση, για τομείς όπως η διαμόρφωση του διδακτηρίου, οι μετακινήσεις και η ασφαλής χρήση του αναπηρικού αμαξιδίου. Παράλληλα, παρουσιάζονται στόχοι και τεχνικές διδασκαλίες για την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία στην κατανόηση και αποφυγή των κινδύνων.
Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Φλωρίδης είναι δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Έχει διδάξει σε γενικές τάξεις και Τμήματα Ένταξης, διετέλεσε διευθυντής σε δημοτικά σχολεία, και την παρούσα περίοδο είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

8d8c202f theodoros floridis

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε:
  • τηλεφωνικά 25310-72486.
  • μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης» https://bit.ly/3osboVl
  • μέσω αποστολής e-mail στο info@paratiritisbook.gr
  • σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

1e339b22 exofyllo floridi