Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η πρώτη φάση του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πρώτη εμβολιάστηκε μία νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, εν συνεχεία η προϊσταμένη, γιατροί και νοσηλευτές της κλινικής Covid, και κατόπιν, η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα τη λάβουν μετά από τρεις εβδομάδες.

“Σε όλα τα νοσοκομεία της ΑΜ-Θ (σ.σ. τα οποία περιλαμβάνονται στη β’ φάση του εθνικού εμβολιαστικού προγραμματισμού), η διαδικασία ρολάρει χωρίς κανένα πρόβλημα”, υπογράμμισε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κομοτηνής εκθειάζοντας τον “σωστό προγραμματισμό” του ιδρύματος, και όπως τόνισε, “όσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνεται η πρόσθεση των υγειονομικών να εμβολιαστούν· δεν υπάρχουν αρνητές στους κόλπους του υγειονομικού προσωπικού, υπάρχουν σκεπτόμενοι επαγγελματίες υγείας”.

Αναφορικά με την περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, ο κ. Τσαλικάκης επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτων πρόβλημα.

Πάντως ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ τόνισε εμφατικά πως “ο εμβολιασμός δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή του τέλους”, και δεδομένου οτι “έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας”, συνέστησε στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

16f503bc img 2494Το νοσοκομείο Κομοτηνής παρέλαβε εχθές διακόσιες δόσεις. Θα εμβολιάζονται ανά ημέρα πενήντα υγειονομικοί εργαζόμενοι, κάτι που σημαίνει οτι μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα έχει εμβολιαστεί το 37% του υγειονομικού προσωπικού του. Την ίδια μέρα θα παραληφθεί και επιπλέον αριθμός εμβολίων για τη συνέχιση των εμβολιασμών στο υπόλοιπο προσωπικό.

Η Διοικήτρια του νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη, χαρακτηρίζοντας τον εμβολιασμό “εθνική προτεραιότητα”, χαιρέτησε την παρουσία του κ. Τσαλικάκη και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως “για τη στήριξη που παρέχει στο νοσοκομείο μας”

e05be449 img 2500Στο νοσοκομείο Κομοτηνής σήμερα νοσηλεύονται δεκαπέντε ασθενείς με Covid, ενώ τις προηγούμενες μέρες ο αριθμός αυτός είχε φτάσει και τους τριάντα ππέντε.

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Γιώργος Πατλάκας, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού για την ασφάλεια των υγειονομικών των οποίων την εξουθενωτική συνεισφορά όλο αυτό το διάστημα εξήρε, και εν όψει του διαφαινόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας σημείωσε πως “είμαστε έτοιμοι καθώς τώρα έχουμε τη γνώση και καλύτερο προγραμματισμό” και εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Για “μέρα αισιοδοξίας για όλους μας”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αλέξανδρος Σπανός, προσθέτοντας ωστόσο πως “είναι ώρα για το νοσοκομείο μας, όπως με επιτυχία ανταπεξήλθε στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, να οργανωθεί περαιτέρω και να αποσυμφορηθεί”.

9c815887 img 2502Σχετικά με το ιικό φορτίο που παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, και που την κατατάσσει στις έξι πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσαλικάκης δεν έκρυψε την εύλογη ανησυχία της Πολιτείας, σημειώνοντας οτι το θέμα παρακολουθείται στενά.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, προς ώρας, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής θα εμβολιάζεται και το υγειονομικό προσωπικό των υπόλοιπων μονάδων υγείας της Κομοτηνής και του νομού.

Δείτε βίντεο: