Λίγο πριν τη δύση του 2020 ξεκίνησαν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, γεμίζοντάς μας ελπίδα και δίνοντάς μας τη σιγουριά ότι σταδιακά θα εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη ανοσία και θα επανέλθουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα. Αυτό θα είναι εφικτό όταν ένα ικανό ποσοστό του γενικού πληθυσμού εμβολιαστεί και κατορθώσουμε να έχουμε την απαραίτητη άμυνα απέναντι στον ιό Covid-19, από τον οποίο έχουν παγκοσμίως μολυνθεί περίπου 87 εκατομμύρια άνθρωποι και χάθηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια ζωές. Όλοι μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις, την ίδια αγωνία και τις ίδιες απορίες για τον τρόπο, την αποτελεσματικότητα, τη διάρκεια και τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Γι’ αυτό η ΟΝΝΕΔ, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω», ξεκινά μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με μέλη της επιστημονικής κοινότητας, διακεκριμένους λοιμωξιολόγους, ιατρούς αλλά και στελέχη της Κυβέρνησης που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία», προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι άνθρωποι και όχι μόνο για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα του εμβολίου.

Προσκεκλημένος στην πρώτη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΟΝΝΕΔ στο YouTube, είναι ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, που θα μιλήσει για τη αναγκαιότητα του εμβολιασμού και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

“Είναι η πιο σημαντική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και έχουμε χρέος όλοι μας, απέναντι στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και τις επόμενες γενιές, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σηκώνουμε μανίκια λοιπόν και εμβολιαζόμαστε για το καλό όλων, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τόσων μηνών και για να επιστρέψουμε ξανά στη ζωή μας“, αναφέρει  ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και σημειώνει: “Στόχος της νέας καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ είναι να ενημερώσει όλους τους νέους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, δίνοντας για άλλη μια φορά τον λόγο στους ειδικούς που κατάφεραν με τις παρεμβάσεις τους σε συνεργασία με την πολιτεία να κάνουν τη χώρα μας να αντιμετωπίσει με τον δυνατό καλύτερο τρόπο την πανδημία που πλήγωσε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλοι μαζί, κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση με τον καθηγητή Γώγο, εδώ:

https://youtu.be/GtLxUQXDceA