(φωτό: Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου)
Διαγραφή των οικονομικών υποχρεώσεων του διαστήματος του lockdown, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
Σε ανακοίνωσή του εν όψει του νέου lockdaown μέχρι τις 11 του μηνός, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά επίσης οι αποφάσεις πλέον να λαμβάνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς.
Η ανακοίνωση:
“O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την ξαφνική απόφαση του νέου lockdown στη εμπορική δραστηριότητα. Από εκεί που περιμέναμε να περάσουμε από το το click away σε click in shop, δηλαδή να υπάρχει φυσική παρουσία των καταναλωτών στο κατάστημα με ραντεβού, δυστυχώς, μετά την απρόσμενη απόφαση και την άρση έστω του click away, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Σίγουρα το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό για όλους μας, ωστόσο η καθημερινή διαφορετική λήψη αποφάσεων δημιουργεί στον εμπορικό κόσμο ένα αίσθημα ανασφάλειας και απόγνωσης.
Για ακόμη μία εβδομάδα, όλοι εμείς οι έμποροι και επαγγελματίες, καλούμαστε να κλείσουμε τα καταστήματά μας σηκώνοντας το βάρος όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης.
Η γενική απαγόρευση δημιουργεί τεράστια ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις, καθώς οι επαγγελματίες, έκτος του ότι χάνουν το εισόδημά τους, αδυνατούν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα.
Οι αποφάσεις πλέον θα πρέπει να παίρνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς οι οποίοι καθημερινά εισπράττουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τον επαγγελματιών.
Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαγραφή των υποχρεώσεων κατά το διάστημα του lockdown, καθώς η μετάθεσή τους θα πολλαπλασιάσει μελλοντικά το πρόβλημα και δεν θα το λύσει.
Επίσης ελπίζουμε να μη χαθεί η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων – που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και κανονικά είναι να διαρκέσουν ως τις 27 Φεβρουαρίου – στις όποιες οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για ανάκαμψη”.