Συνελήφθη χθες 3-1-2021 το πρωί, στον νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και του έκαναν σήμα στάσης στο οποίο όμως δεν υπάκουσε και συνέχισε την πορεία του ακολουθούμενος από τους αστυνομικούς. Κινούμενος στην επαρχιακή οδό Γρατινής-Ροδίτη, ακινητοποιήθηκε σε αγροτική έκταση μετά από εκτροπή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η παράνομη μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή τον Ιούλιο του 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ διαπιστώθηκε πως ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

(φωτό αρχείου)