Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα επαναλειτουργήσουν στις 11 Ιανουαρίου, ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, και χαρακτήρισε “μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια”, το lockdown που ανακοινώθηκε χθες. Όπως εξήγησε, με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα, διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

Δήλωσε, δε, πως και οι δραστηριότητες που ανεστέλλονται για αυτή την εβδομάδα, θα επανέλθουν στις 11 του μηνός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία “γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές”. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό. Προτεραιότητά της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για ανασχηματισμό τόνισε με νόημα, «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», αλλά σημείωσε πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.

πηγή: protothema.gr