Με ισχυρές βολές προς τον δήμαρχο Οντέρ Μουμίν, έκλεισε το 2020 η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου, “Όραμα Αναγέννησης”, του Κυριάκου Αμούτζα.
Με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε επτά “απίστευτα κι όμως αληθινά” γεγονότα, δύο εκ των οποίων όπως καταγγέλλει, αφορούν:
– σε επίθεση που δέχτηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης κ. Χριστίνα Βιδούρα από τον δήμαρχο ο οποίος την “έβρισε και απείλησε τηλεφωνικά”.
– σε απειλές του δημάρχου “σύμφωνα με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα ”γονατίσει” έναν έναν τους συμβούλους σύσσωμης της Αντιπολίτευσης”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Όραμα Αναγέννησης” του Κυριάκου Αμούτζα:
“Με το πέρας μιας δύσκολης ομολογουμένως χρονιάς, κι αφού ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ”απίστευτο κι όμως αληθινό” επίτευγμά του, ας μιλήσουμε και για κάποια άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά που συνέβησαν το 2020 στον Δήμο Ιάσμου εξαιτίας του Δημάρχου.
1. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι πως ο κος Δήμαρχος ζητά την ψήφιση για παραχώρηση πάνω από 2.500 στρ. δημοτικής έκτασης για δενδροκαλλιέργεια, και λειτουργώντας αυτόνομα, προκηρύσσει παραχώρηση και υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δημότες χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και εν μέσω πανδημίας. Η Αντιπολίτευση δεν είναι αρνητική στο ”νοικοκύρεμα” του Δήμου, ζητάει όμως τα αυτονόητα.
2. Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι πως ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο οδηγών ασθενοφόρου, ουδείς μέχρι στιγμής έχει δει το περιβόητο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ιάσμου να εξυπηρετεί τους ασθενείς οι οποίοι το χρειάζονται. Παρ’ όλα αυτά ζητάει με περισσό θράσος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον συγχαρεί!
3. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι το γεγονός ότι ενώ ο κος Δήμαρχος δήλωσε πως με παρέμβαση δική του και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, οι δημότες διαπιστώνουν καθημερινά πως ελάχιστες διορθώσεις έχουν γίνει, κι όσες έγιναν, έγιναν μόνο μπρος σε ορισμένα καταστήματα των κεντρικών δρόμων. ”Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια”.
4. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι πως ο Δήμαρχος των φτωχών κατάφερε να ακυρώσει το μοναδικό Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε η Αντιπολίτευση με στόχο τη μείωση των χρεώσεων στην κατανάλωση νερού και των τετραγωνικών λόγω αύξησης των εσόδων.
5. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι το γεγονός ότι ενώ ο Δήμαρχος έβρισε και απείλησε τηλεφωνικά τη Δημοτική Σύμβουλο του συνδυασμού μας κα Χριστίνα Βιδούρα, στη συνέχεια είχε το θράσος να ζητήσει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να της ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος, καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, η κα Βιδούρα ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου κάνει διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον Δήμο Ιάσμου και θίγει την υπόληψη του Δημάρχου με τις αναρτήσεις της. Κύριε Δήμαρχε, την υπόληψή του καθείς τη διαφυλάσσει μόνος του. Τελείως ενημερωτικά, το πόρισμα της εξέτασης δεν καταλόγισε πειθαρχικό παράπτωμα στην κα Βιδούρα.
6. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι πως ο κος Δήμαρχος απειλεί με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως θα ”γονατίσει” έναν έναν τους συμβούλους σύσσωμης της Αντιπολίτευσης επειδή προφανώς δεν ψηφίζουν τα παράνομα. ”Σε τούτα δω τα μάρμαρα ποτέ σκουριά δεν πιάνει”.
7. Απίστευτο κι όμως αληθινό, είναι πως παρά τα όσα ελέγχθησαν από τον Δήμαρχο Ιάσμου στην Προύσα, εξακολουθεί να είναι Δήμαρχος!
Κλείνοντας, επειδή ο κος Δήμαρχος είναι λάτρης της γραμματικής, θα θέλαμε να του επισημάνουμε πως η σωστή διατύπωση είναι ”από πού προμηθευτήκαμε τα μελομακάρονα” κι όχι ”από πού τα προμηθεύσαμε”.