Τη διαδικτυακή διεξαγωγή του Συνεδρίου «Εθνοσυνέλευση των Νέων», υπό τον γενικό τίτλο “Ενωμένοι στο όνειρο της παλιγγενεσίας”, το διήμερο 3-4 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε η Ειδική Συ­νο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για το 2021, έτος συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Εκκλησία της Ελλάδος, “για την απόδοση της δέουσας τιμής στους Αγωνιστές της Επαναστάσεως του 1821”.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ.κ. Γαβριήλ. Ακολούθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, θα τελεστεί μνημόσυνο εις μνήμην του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννου Καποδίστρια, και των μελών της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως Επιδαύρου (1/1/1822).

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με την πανηγυρική ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Α’ Εθνικής Συνέλευσης Επιδαύρου, με τη συμμετοχή νέων από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις πρώτες πολιτειακές πράξεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους, και να εκφράσουν τις απόψεις τους επ’ αυτών, με τη βοήθεια των συντονιστών.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναμεταδίδονται ζωντανά από τις διαδικτυακές διευθύνσεις www.ekklisia1821.grwww.facebook.com/ekklisia1821, www.twitter.com/ekklisia1821